Apple için bir eşcinsel şikayeti daha!

iOS, bir kez daha hedef tahtasında... Konu ise, daha önce olduğu gibi yine eşcinsellik!

Bir eşcinsel şikayeti daha!

Independent'ın yakın zamandaki haberine göre Ural Dağları'nın batısında kalan bir bölge olan Kirov'dan bir avukat, Apple'ın "homoseksüel propagandası" yaptığı gerekçesi ile polise şikayette bulundu. Şu anda da bölgedeki görevliler, Apple'ın iOS'unda bulundan aynı cinsiyetteki çiftler veya ebeveynler emojilerinin reşit olmayanlara homoseksüelliğin reklamını yapmaya karşı olan yasaya aykırı olup olmadığını araştırıyor.

Eğer Apple suçlu bulunursa, 1 milyon ruble (yaklaşık 15.000 dolar) miktarına kadar çıkabilecek bir ceza ödemesi veya ürünlerinin Rusya'da yasaklanması riski ile karşı karşıya kalacak. Emojiler, iOS 8'den beri işletim sisteminin bir parçası ve klavyeye işlenmiş durumda.

Ancak Apple'ın emoji'lerinin Rusya'da yarattığı ilk sorun bu değil. Daha önce de Rus kanun adamı Vitaly Milonov, Apple'ın tartışma yaratmayacak emoji'lerin bulunduğu bir işletim sistemi sürümünü üretilebileceğini öne sürmüş ve hatta firmanın CEO'su Tim Cook'un homoseksüel olduğunu açık bir şekilde kabul etmesinden dolayı genel olarak Apple'ın yasaklanmasını önermişti.

Okuyucu Yorumları