Apple İki Faktörlü Kimlik Doğrulamayı Şart Koştu

Apple'ın güvenlik önlemlerini ne kadar ciddiye aldığını ortaya koyan yeni bir gelişme yaşandı.

Apple'dan geliştiricilere yeni şart

Apple'ın kullanıcı güvenliğini sağlamak kadar geliştirici güvenliğini de önemsediği söylenebilir. Teknoloji devi, gelişticilere şart koştuğu kurallara bir yenisini ekleyerek geliştiricilere iki faktörlü kimlik doğrulamayı (2FA) şart koştu.

Apple'ın geliştirici programına kayıtlı tüm geliştiricilere gönderdiği e-postada geliştiricilerin 27 Şubat tarihinden itibaren geliştirici hesaplarına, sertifikalarına, kimlik ve profillerine erişmek için iki-faktörlü doğrulama teknolojisini kullanmalarının zorunlu olduğunu belirtiliyor. Teknoloji devi bir süredir bu şartı yeni kayıt olan geliştiricilere uyguluyordu ancak sonunda bu zorunluluk tüm geliştiriciler için geçerli oldu.

E-postanın tam metni şu şekilde:

"Hesabınızı daha güvende tutmak adına Apple Geliştirici Hesabınıza ve Sertifikalarınıza, Kimlik ve Profillerinize erişmek için 27 Şubat 2019 tarihinden itibaren iki-faktörlü kimlik doğrulamanın kullanılması zorunlu olacaktır. Apple ID'niz için geçerli olacak bu ek güvenlik önlemi, hesabınıza erişen kişinin sadece siz olduğunuza emin olmamıza yardımcı olur. Eğer Apple ID'niz için iki-faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirmediyseniz, lütfen bu konuda daha fazla bilgi alın ve güvenlik ayarlarınızı güncelleştirin.

Eğer herhangi bir sorunuz varsa, bize ulaşın.

Saygılarımızla,
Apple Geliştirici İlişkileri"

Açıkçası bu değişikliğin çoğu geliştiriciyi etkilemesini beklemiyoruz, zira platform üzerindeki çoğu geliştiricinin bu güvenlik önlemini kullandığı biliniyor. Bir yazılım geliştiricisinin iki-faktörlü kimlik doğrulamayı kullanmamanın getirdiği riskleri normal bir kullanıcıdan daha iyi anlıyor olması, beklenen bir durum.

Bu konuda geliştiricilerin karşılaşması muhtemel bir sorun da var. Kişisel cihazları ve yazılım geliştirme için ayrı iki Apple ID kullanan gelişticiler için Apple'ın pek çok başka firmanın aksine iki-faktörlü kimlik doğrulama için SMS kullanmıyor olması sorun çıkarabilir. Zira iki faktörlü kimlik doğrulama için aynı Apple ID'nin bağlı olduğu bir başka Apple cihazı kullanılıyor. Eğer kullanıcının diğer cihazı aynı Apple hesabına bağlı değilse, bu hesaba o cihaz üzerinden ulaşılamıyor.

Okuyucu Yorumları