Apple, imzalamayı da patente bağladı!

Apple, yılların alışkanlığını değiştirecek çok ilginç bir patente daha imzasını attı!

Apple'dan ilginç patent!

Apple, tam olarak anlamanın mümkün olmadığı bir sebepten dolayı, kitap imzalama işlemini eskisinden daha steril ve kişiselleşmemiş bir hale getirme kararı aldı. Cupertinolu dev, bir yazarın, kullanıcılarda bulunan e-kitapları dijital olarak imzalamasını sağlayan bir patent aldı. Göründüğü kadarıyla, sıraya girip kısa bir konuşma ile kitabımızı imzalattığımız eski yöntem Apple için çok modası geçmiş bir şey ve bütün bu aşamaların atlanılıp, tek bir aşamada dijital bir veriyi almak ile yetinmemizin vakti gelmiş durumda.

İlk olarak 2012'de başvurusu yapılan ve Salı günü kabul edilen patente göre yazarlar, ürünlerini kullanarak kendi kişisel online hesapları ve yazdıkları kitaplarla bağlantılı bir imza yaratabilecekler. Daha sonra tek bir tuş (veya kaydırılan bir parmak) ile bölgede bulunan ve içerisinde kendi kitapları olan tüm ürünlere bu imza yüklenmiş olacak. Böylelikle aynı anda pek çok okuyucunun kitapları "imzalanmış" olacak ve yazar, okuyucularla el sıkışmak ve çok kez "teşekkürler" demek zahmetinden kurtulmuş olacak. Sistem doğrulama sertifikaları kullanacak ve böylelikle "imzanın gerçekliği" konusunda hiçbir şüphe kalmayacak.

Apple'ın patent açıklamasında, bazı okuyucuların basılı kitapları, dijital kitaplara sadece koleksiyon amacıyla tercih ettiği iddia ediliyor ve bu patentle, dijital kitapların da koleksiyon öğesi haline geleceği söyleniyor. Açıklama şöyle devam ediyor: "Elektronik sürümler, kağıt medya ürünlerine göre fazladan içerik bulundurma, kullanıcı etkileşimi, daha ucuza alınma ve etrafta daha rahat taşınma gibi bazı avantajlara sahip."

Açıklamanın haklı olduğu pek çok yön var. Ama şunları da sormak gerekiyor: Bu fikir, bir yazarın imzasını almanın tüm amacını, yani yazar ile tanışma ve kısa bile olsa kişisel bir bağ kurma keyfini yok eden bir girişim değil mi? Ayrıca, eğer imza seri üretime giren bir ürün halini alırsa, değeri kalır mı?

Okuyucu Yorumları