Apple'ın başı ciddi belada!

Apple'ın başı IOS'taki açıktan dolayı epey ağrıyacak gibi görünüyor. İşte büyük iPhone açığı!

Apple'ın başı ciddi belada!

Bir zamanlar hacker'lar sadece donanım ve yazılım üreticilerine dert çıkartmak için virüs ve zararlı kodlar geliştirirlerdi. Artık bu devir kapandı. Şu anda yazılan tüm zararlı kodlar bir yerlere para kazandırmak, çıkar sağlamak için üretiliyor. Ancak bu hacker'lar arasında gerçekten iyi niyetli olduğunu iddia edenler de yok değil. pod2g kod adlı bir hacker'ın IOS sistemlerde keşfettiği büyük ve çok tehlikeli bir açık IOS 6 ile piyasaya gümbürtülü bir giriş yapmayı planlayan Apple'ın tekerine çomak sokacak gibi görünüyor.

Bulunan açık IOS 6 beta olmak üzere tüm IOS sürümlerini etkiliyor. Bu açık sayesinde hacker'lar cep telefonu kullanıcılarına attıkları SMS mesajlarını farklı noktalardan (örneğin kullanıcının bankasından veya kredi kartı merkezinden) gelmiş gibi gösterebiliyorlar ve kullanıcının bundan hiç haberi olmuyor.

Peki sistem nasıl işliyor? Haberimizin ikinci sayfasında...

Sistem nasıl işliyor?

Sistem nasıl işliyor?

pod2g kodlu hacker'ın yaptığı açıklamaya göre, SMS mesajları gönderildiğinde önce telefonun Protocol Description Unit (PDU) bölümünde işleniyorlar. PDU verilerine ulaşabilen hacker'lar SMS'in gönderildiği numarayı değiştirebiliyor ve farklı bir numaradan, örneğin bir bankanın iletişim numarasından gelmiş gibi gösterebiliyorlar. Normalde diğer telefonlarda böyle bir şey yapıldığında orijinal numara kullanıcılar tarafından görünebiliyor, fakat bu seçenek iPhone kullanıcıları için geçerli değil.

Bu açık, sadece SMS mesajları için geçerli, Apple'ın iMessage servisi bu açıktan etkilenmiyor. Apple bu açık konusunda henüz herhangi bir açıklama yapmış değil. Dünyanın dört bir yanında iPhone hacker'larının şu anda bu açığı kullanacak bir sürü numara hazırladığını tahmin etmek de hiç zor değil...

Okuyucu Yorumları