Apple'ın "en büyük" patenti işte bu!

Apple, sahip olduğu sayısız patente, şimdi "dev gibi" bir patent daha ekledi!

Apple'ın "en büyük" patenti!

Apple, sunduğu mağaza tecrübesini korumak adına büyük bir çaba içerisinde. Mağazalarının tasarımını ve şeffaf merdivenlerinin patentini alan Apple, şimdi de Manhattan'daki en önemli mağazalarından biri olan "Cam Küp" mağazasının resmi olarak patentini almış durumda.

Transparan Fifth Avenue mağazası için yapılan patent başvurusu aslında 2012 yılına dayanıyor ancak patent daha geçtiğimiz hafta ancak çıkabildi. Her ne kadar patent Apple'ın Dünya üzerindeki en büyük ve en sağlam cam bloklarını üretmesini sağlayan devrimsel cam teknolojisine referans verse de, patentin dili açık bir şekilde binanın tasarımını göstermekte. Bu arada Apple, 2010 yılında aynı bina için bir "marka" başvurusunda da bulunmuştu ancak bu başvurusu henüz karşılığını bulmadı.

Apple aslında 2012 yılında iki farklı bina için patent başvurusunda bulunmuştu. Bu binalardan biri olan Şangay mağazası, silindir şekli ile neredeyse anında patent sahibi olmuştu. Bu iki binanın birinin anında patentinin verilmesi ve diğeri için iki yıl bekletilmesi ise buradaki en büyük soru işareti olarak karşımıza çıkıyor. Belki cam bir küp, mimari olarak yeterince belirgin değildir ya da düz camlar, kıvrılmış camlara göre yeterince teknolojik değillerdir. Tabii ki Manhathan küpünün 2011 yılında bir değişiklik geçirdiğini de hatırlatmakta fayda var. Yapılan bu değişiklik ile beraber cam küpün geçişleri daha az belirgin hale getirilmiş ve küpün bütün bir cam gibi gözükmesi için daha fazla çaba harcanmıştı. Belki de patent kararını etkileyen en önemli etken olmuş olabilir.

Her nasıl bu sonuca varılmış olunursa olunsun, bu patentler ile diğer firma ve kişilerin kendi adlarına büyük cam küpler yapma ihtimalleri sınırlanmış oluyor ve dış mekan alışveriş merkezleri de büyük bir darbe yemiş bulunuyor...

Okuyucu Yorumları