Apple'ın "ikinci ekranı" reklam gösterecek!

Apple, kullanıcıları üzerinden para kazanmanın yeni bir yolunu daha buldu!

Apple'ın "ikinci ekran" planı

Apple'ın yeni bir patent başvurusu, evinde televizyon seyreden, film veya dizi ya da bir program izleyen Apple kullanıcılarına reklam göstermenin yeni bir yolunu açıyor. Apple'ın yeni patenti, birbiriyle iletişim halindeki iki ekrandan birinde bir video oynarken, ikinci ekranda video içeriğine dair bilgilerin, reklamların ve tekliflerin yer almasını ön görüyor.

Buna göre, kullanıcı televizyonda bir film veya dizi seyrederken elindeki iPhone veya iPad ekranında da filmin oyuncuları, konusu, yönetmeni hakkında bilgiler yer alabilecek. Ayrıca, filmle ilgili ürünlerin satışına dair teklifler de ikinci ekranda görünebilecek ve kullanıcılar Apple hesaplarına kayıtlı kredi kartı ve adres bilgileri üzerinden bu ürünleri anında satın alabilecekler. Örneğin, bir filmdeki karakterin minik kuklasını veya başka bir karakterin giydiği gömleğin aynısını iPhone ekranına gelen teklif üzerinden satın alabilecek.

Bu sayede Apple kendine yepyeni bir pazarlama alanı açmış ve aynı zamanda sinema, dizi ve TV endüstrisini de yeni bir satış kanalına kavuşturmuş olacak.

Okuyucu Yorumları