Apple'ın Smart Cover patenti ortaya çıktı!

Apple'ın yeni ortaya çıkan patenti, iPad cephesinde değişenin sadece donanım olmadığını ispatlıyor!

"Tanıdık" bir haber!

Apple'ın yeni ortaya çıkan iPad Smart Cover patentleri, firmanın üzerinde LED matrisi bulunan tablet kılıflar üzerinde çalıştığını gösteriyor.

ABD Patent Ofisi'nde ortaya çıkan patentte kılıf üzerinde yer alan, uyarıları gösteren bir LED matrisinin yanında, küçük, saydam bir bölüm yardımıyla tabletin ekranının nasıl gösterilebileceği tarif ediliyor. Patentin açıkladığı kılıf, Apple'ın şu anki kılıflarından oldukça farklı - mevcut iPad kılıflarında herhangi bir elektronik bileşen veya kapalıyken ekranı görmeyi sağlayacak bir özellik bulunmuyor.

Kılıfın üzerindeki, matris ekran bize HTC'nin One M8 için sunduğu Dot View kılıfını hatırlatmadı değil. Ancak Apple'ın Smart Cover'ı, telefonun ekranı yerine kendi üzerindeki LED'lerden faydalanacak gibi görünüyor.

Apple'ın Smart Cover patenti ortaya çıktı!

Patentteki iPad kılıfının bir başka özelliği, Samsung'un S View ve LG'nin Quick Circle kılıflarında gördüğümüz, saydam bir bölüm yardımıyla ekranın bir kısmını görmenizi sağlaması.

Apple'ın Smart Cover patenti ortaya çıktı!

Apple'ın patentindeki işlevler, rakiplerden kopya çekilmiş gibi görünse de, patent başvurusunun 2012'de yapıldığını belirtmekte fayda var. Ancak tüm bunlar, iPad Smart Cover'ın gerçeğe dönüşüp dönüşmeyeceği hakkında şimdilik çok fazla şey söylemiyor.

Okuyucu Yorumları