Apple, iPad Pro ile Microsoft'a fark attı!

Apple'ın yeni tableti iPad Pro, tek başına Microsoft'un tüm tabletlerine toz yutturmayı başardı!

Apple, Microsoft'a fark attı!

ABD merkezli pazar araştırmaları şirketi International Data Corporation (IDC) tarafından tablet pazarına dair açıklanan verilere göre Apple yine zirveyi kimseye bırakmadı. 2015'in son çeyreğine ait satış rakamları iPad Pro'nun dünya çapında 2 milyonun üzerinde sattığını gösteriyor. Diğer yandan, Microsoft'un Surface 3, Surface Pro 4 ve Surface Book modellerinin aynı dönemdeki toplam satışı ise yalnızca 1.6 milyon.

Bununla birlikte, IDC'nin yayınladığı rakamlardan dünya çapındaki tablet pazarının geçtiğimiz yıl bir küçülme yaşadığını da anlıyoruz. Geçtiğimiz yıl boyunca satılan tablet sayısı 206.8 milyon. Bu rakam 230.1 milyon adet tabletin satıldığı 2014'e göre yüzde 10.1'lik bir düşüş anlamına geliyor.

İkisi bir arada tablet pazarı ise 2014'ün son çeyreğindeki 8.1 milyon satışı ikiye katlayarak geçtiğimiz yıl bütün zamanların en iyi satışlarına ulaştı. Son dönemde düşüşe geçen tablet pazarında hibrit tabletlerin bir büyüme yakalamayı başardığını söylemek mümkün. IDC yetkilisi Jean Philippe Bouchard, bu durumu son kullanıcıların bu tarz tabletleri PC'nin yerine geçebilen cihazlar olarak görmesiyle açıklıyor.

Yıllık bazda tablet satışları yüzde 24.8 oranında düşen Apple'la birlikte Samsung'un da yine tablet satışlarında yüzde 18.8'lik bir düşüş yaşadığı görülüyor. Diğer yandan Amazon'un Kindle satışlarında yüzde 175.7'lik çarpıcı bir artış dikkat çekiyor. Söz konusu artış her ne kadar etkileyici olsa da bunun tatil sezonuyla bağlantılı olduğu ve 2016'da devam etmeyeceği düşünülüyor.

Okuyucu Yorumları