Apple, iPhone 6C'yi 2016'ya bırakabilir!

Apple'ın 2015 yılı içerisinde tanıtacağı söylenen iPhone'lardan biri, başka bahara kalabilir!

Yeni iPhone'lar eksik gelecek

Gelen sızıntılara göre bu yıl sonuna doğru Apple'ın üç yeni iPhone bombasını görme ihtimalimiz vardı. Bunlar elbette iPhone 6S ve iPhone 6S Plus ve iPhone 6C modelleri olacaktı. Ancak görünüşe göre bu telefonlardan iPhone 6C, 2016 yılına sarkacak gibi. Zira daha önce analistlerden gelen raporlara göre, Apple, iPhone 6C'yi şimdi tanıtarak amiral telefonlarının satış randımanını düşürmek istemiyor. Öte yandan buna şimdi de işlemci problemi eklendi.

Apple, iPhone 6S ve iPhone 6S Plus modelleri için işlemci konusunda hem Samsung hem de TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) ile birlikte çalışıyor. Buna ek olarak aynı zamanda iPhone 6C modeli için de elbette... DigiTimes'ın haberine göre Apple, daha önce 20nm'lik A9 FinFET işlemcisiyle gelmesi planlanan iPhone 6C için şimdi yeni 14nm'lik ve daha düşük güç tüketimli FinFET işlemcilerin kullanılması yönünde karar aldı.

Öte yandan diğer bir rapora göre ise Samsung ve TSMC'nin işlemci üretimini yetiştiremediği ve bu nedenle önceliği iPhone 6S ile iPhone 6S Plus modellerine verildiği, bu nedenle de iPhone 6C modelinin 2016'ya kalacağı yönünde.

Okuyucu Yorumları