Apple, iPhone 7 Kulaklık Girişini Neden Kaldırdı?

Apple, iPhone 7'nin kulaklık girişini neden kaldırdı? İşte gerçek nedenler...

iPhone 7'da kulaklık girişi neden gitti?

Apple'ın kulaklık girişini kaldırmasının arkasındaki neden neydi? Bu konuda birçok teori var ancak Apple'ın nedenleri biraz farklı olabilir.

iPhone 7, Apple'ın telefonundaki en tartışmalı değişikliklerden biriyle geldi. Hız, işlemci, depolama, kamera, anten ve hafiflik konusunda gelişmeler kaydeden iPhone 7, geleneksel 3,5m'lik kulaklık girişini kaldırarak, bu işi lightning portuna bıraktı. Apple'ın kulaklık girişini kaldırmasının ilk nedenlerinden bir tanesi, iPhone 7'nin birçok teknolojiyle gelmesi ve bunun için cihazın kasasında boş yere ihtiyaç duyulmasıydı.

Apple, iPhone 7 Kulaklık Girişini Neden Kaldırdı?

Stereo hoparlörlere sahip ilk iPhone olan iPhone 7, IP67 su ve toz geçirmezliğine sahip ve bunda kulaklık girişinin gidişinin payı var. Dahası Apple, eski home düğmesini titreşimle geri bildirim sağlayan yeni bir düğmeyle değiştirdi ve bu yeni düğme, eskisinden daha çok yer kaplıyor.

Apple, her iPhone 7'yle birlike bir 3,5mm kulaklık dönüştürücüsü sağladığından mevcut kulaklıklarınızı yeni telefonunuzda kullanırken bir sorun yaşamıyorsunuz. Ancak telefonunuzu şarj ederken kulaklık kullanmak isterseniz bunu normal şartlarda yapamayacaksınız ve dönüştürücü kullandığınızda, ses kalitesini dijitalden yine analoga düşürmüş olacaksınız.

Okuyucu Yorumları