Apple, iPhone'ları kime satıyor?

Satılan yeni iPhone'ların ne kadarını eski Android kullanıcıları aldı? İşte ilginç bir araştırma!

iPhone'lar kime satılıyor?

Android'in, mobil cihaz pazarının %80'ini ele geçirmiş olması, beraberinde yeni bir gelişmeyi de getirdi. Geçen yıl bu kadar yaygın olmayan Android, 2013'te piyasa liderliğini iyice güçlendirince, rakipleri artık ondan müşteri çalmak zorunda kalıyor.

Apple'ın da yeni çıkardığı iPhone 5C ve iPhone 5S modellerini satabilmek için daha önce akıllı telefonu olmayan az sayıdaki müşterinin yanında, Android kullanıcılarını da kendine çektiği anlaşıldı. Yeni iPhone sahiplerinin bir bölümü, eski Andorid kullanıcılarından oluşuyor. Bir kısım Apple müşterisi de, Apple'ın telefon yenilemek isteyen mevcut kullanıcılarından oluşuyor.

Araştırma şirketi CIRP'in verilerine göre, Eylül ayında yeni iPhone satın alan müşterilerin %21'i eski Android kullanıcıları. 2012'nin Eylül ayında bu rakam %16 olarak gerçekleşmişti. Yani Apple bu sene daha fazla Android kullanıcısını kendi saflarına çekmeyi başarmış durumda. Ayrıca Apple'ın yeni telefon kullanıcılarının %65'i de eski iPhone kullnıcılarından oluşuyor. Bu rakam geçen sene ise %55'miş. Apple bu yıl Eylül ayında, daha fazla eski müşterisini yeni iPhone almaya ikna edebilmiş.

Yine de bu rakamların, Android egemenliğini yıkmak için yeterli olmadığı açık. Üstelik iPhone'dan Android'e geçiş yapanların oranı, bu araştırmada yer almıyor. Görünüşe göre Apple'ın, şu an yaptığından çok daha fazlasını yapması gerekecek...

Okuyucu Yorumları