Apple, iPhone'u "Sağlık Deposu" Yapmanın Peşinde!

Eğer Apple bu yeni planını hayata geçirebilirse, telefonunuz hayatınızın merkezine tamamen yerleşmiş olacak!

Apple'ın yeni iPhone planı!

Apple, tıbbi geçmişinizi daha erişilebilir kılmak için yeni yollar üzerinde çalışıyor. CNBC'deki habere göre, teknoloji devi iPhone'unuzu her bir tanı, laboratuvar sonucu, reçete, sağlık bilgisi ve doktor yorumu için bilgi kaynağı haline dönüştürmek istiyor. Böylelikle, size PDF olarak gönderilmiş olan bir test sonucunu bulmak için yığınla e-postayı karıştırmanız gerekmeyecek veya önceki doktorunuzdan verileri yeni doktorunuza göndermesini istemenize gerek kalmayacak. Tıbbi geçmişinizin herhangi bir parçasını paylaşmak istediğinizde tek yapmanız gereken, iPhone'unuzda arama yapmak olacak. Çünkü tüm raporlar, otomatik olarak hesabınıza yüklenmiş olarak sizi bekleyecek.

CNBCE'ye göre, Apple müzik için yaptığının aynısını yapmak istiyor: Tüm tıbbi bilginiz için merkezi bir yönetim sistemi görevi görecek bir "sağlık iTunes'u" yapmayı amaçlıyor. Habere göre Apple bu vizyonu gerçekleştirmek için bazı hastanelerle ve sağlık IT endüstri gruplarıyla iletişime geçti bile. Bu gruplardan biri "The Argonaut Project," sağlık bilgileri için açık standartları uygulamaya koyma konusunda bir girişim, diğeri ise "The Crain Alliance," hastalarına kendi tıbbi verileri üzerinde kontrol vermek isteyen bir organizasyon.

Eğer Apple tüm tıbbi geçmişinizi iPhone'da erişilebilir yapmayı başarırsa, tıbbi endüstrinin "enteroperabilite krizi" dediği olayı çözebilir. Bu, sağlık kuruluşlarının eksik veri paylaşımı sonucu gereksiz hatalar yapmaları ve eksik tanılar koymaları durumuna verilen isim. Bu bazı hastalar için ölümcül dahi olabiliyor.

Okuyucu Yorumları