Apple, Islak Hamurdan Kurtulmak İçin Pizza Kutusu Yaptı

Apple'dan pek çok şeyi bekleyebilirsiniz. Ama eminiz, Apple tasarımı bir pizza kutusu sizi de şaşırtacaktır!

Apple'ın yeni "mucizesi": Pizza kutusu!

Yemek ve teknoloji dünyaları yine bir araya geldi ve ortaya ilginç bir ürün çıktı. KFC'nin telefon şarj etme kutusu ve tepsi klavyesinin ardından, Guardians of the Galaxy 2 film müziğini oynatan Doritos cips paketini görmüştük. Görünüşe bakılırsa Apple da bu trende uyarak kendi pizza kutusunu yaratmaya karar vermiş. Şirketin patentini aldığı bu kutu sayesinde pizzanızın hamuru buhardan dolayı ıslanmayacak.

Patentin başvurusu, 2010 yılının Haziran ayında yapılmış. Yuvarlak biçimdeki kutunun üzerindeki delikler buharın dışarı çıkmasını sağlıyor ve yağın katılaşmasını engelliyor. Kutu, çevreye zararsız, geri dönüştürülmüş malzemelerden yapılıyor. Fütüristlik bir tasarıma sahip olan pizza kutusu bir bakıma Apple'ın uzay üssü kampüsünü andırıyor diyebiliriz.

Belli ki, Apple Park kafe şefi Francesco Longini, kutunun tasarımında çalışmış. Eğer Silikon Vadisi'nin en büyük akıllarının yemek kutusu tasarlaması size tuhaf geliyorsa, iş alanının kırıntı ve yağsız olmaması sizin için çok önemli değil demektir.

Okuyucu Yorumları