Apple, kendi bileşenlerini kendi mi üretecek?

Apple'ın satın aldığı biri çok gizli iki tesis, teknoloji devininin büyük planının bir parçası mı?

Apple'dan gizemli işler!

Apple, Kaliforniya'nın San Jose şehrinde yer alan yarıiletken üretiminde kullanılan bir fabrikayı satın aldı.

6500 metre kare genişliğindeki bina, San Jose'nin kuzeyinde yer alıyor. Apple'dan önce Maxim Integrated'in işlettiği tesislere Google Maps'ten bakıldığında, komşusu Samsung Semiconductor'un tesislerinden biraz daha büyük olduğu görülüyor. Silicon Valley Business Journal'ın haberine göre Apple, bu tesisler için 18,2 milyon dolar ödemede bulundu.

Cisco gibi firmaların tesislerine göre küçük sayılabilecek bina, araştırma ve geliştirme işleri için kullanılabilir. Zaten Apple da epostayla yaptığı bir açıklamada San Jose'ye ar-ge merkezleri ve yeni ofisler kuracağını söyleyerek bunu doğrulamış bulunuyor. Apple küçük bir tesis satın almış olsa da firmanın bu hamlesi, gelecekte kendi işlemcilerini üretme planlarının işaretçisi olabilir.

Bir dedikodu daha var

Bloomberg'in haberine göre ise Apple, Tayvan'da, Taipei'nin birkaç kilometre dışında çok gizli bir laboratuvar açtı. Firma, iddiaya göre burada geleceğin iPhone'ları için yeni ekran teknolojileri geliştirecek. En az 50 mühendisin çalışmaya başladığı tesiste AU Optronics Corp'tan ve binanın eski sahibi Qualcomm'dan çalışanların Apple'a geçiş yaptığı söyleniyor.

Dedikodulara göre bu tesis, Apple'ın kendi ince ve daha yüksek görüntü kalitesine sahip OLED ekranlarını üretmesine izin verebilir. Apple'ın OLED ekranlara 2018'de geçebileceği, kısa bir süre önce konuşulmaya başlanmıştı.

Apple'ın kendi fabrikalarını kurması, firmayı cihazlarında rakip firmaların bileşenlerine muhtaç olmaktan da kurtarabilir. Yeni fabrikanın şu sıralar işe yeni çalışanlar alma aşamasında olduğu söyleniyor. Tesinin konumu ise Apple'ın yeni cihazları için bileşen üretiminde yardımcı olacak Foxconn'a yarım saat uzaklığında.

Okuyucu Yorumları