Apple Maps "çuvallamaya" devam ediyor!

Apple'ın Haritalar uygulamasına güvenenler, kendilerini öyle bir yerde buldu ki...

Apple Maps yine "çuvalladı!"

Google'un harita hizmetine karşılık geçen yıl Apple Maps hizmetini sunan Apple, malesef Apple Maps'n tutarsız sonuçlar vermesini bir türlü engelleyemiyor. Kullanıcılar sık sık, onları yanlış yere yönlendiren Apple Maps hizmetinden şikayet ediyor.

Bir yaşına giren uygulama, şimdi de Alaska'da bir kullanıcıyı bölgenin en büyük ikinci hava limanında, pistin ortasına yönlendirdi. Boeing 737 gibi dev uçakların inip kalktığı havalimanında bazen sis nedeniyle çevredeki işaretleri okumak mümkün olmadığından, kullanıcılar bir havalimanı pistinin ortasına yönlendirildiklerini fark etmeyebiliyorlar. Havalimanı yöneticilerinin, bunun bir senede iki kere başlarına geldiğini belirterek, çevredeki Apple kullanıcılarını Apple Maps kullanmamaları konusunda uyardı.

Neyse ki kullanıcılar piste girdiklerinde, pis ışıklarından ve yol üzerindeki dev uçak işaretlerinden yanlış bir noktada olduklarını fark edebiliyorlar ancak bu yine de hızlı araçların piste girmesini engellemek için yeterli olmuyor.

Alaska'da hava limanı güvenlik önlemlerinin alıştığımız kadar sıkı olmadığını, terör veya benzeri tehditlerin olmadığı küçük bir yerleşim bölgesinde güvenlik işlemlerinin daha "manuel" olarak yürüdüğünü de hatırlatmak lazım.

Okuyucu Yorumları