Apple, oyun canavarı iPhone peşinde olabilir!

Apple'ın bu hamlesi, geleceğin iPhone'larını gerçek bir oyun canavarına dönüştürebilir!

Oyun canavarı iPhone geliyor!

Dedikodular doğruysa Apple, PowerVR GPU'larıyla tanınan Imagination Technologies'i satın almak üzere "ileri düzey görüşmeler" düzenliyor. İki devin güçlerini birleştirmesi, gelecekteki iPhone'lar için ek oyun gücü anlamına gelebilir.

Ars Technica'ya göre görüşmelerle ilgili bilgi sahip olan bir kaynak, Apple'ın görüşmelerin düğüm noktasında olduğunu, İngiliz firmayı her an satın alabileceğini söyledi. Apple, Imagination Technologies'in PowerVR serisi GPU'larını iPhone 4'teki A4 işlemcisinden bu yana kullanıyor.

Apple, Imagination Technologies'in yüzde 9,5'ini 2009'da satın almıştı. Firmanın şu anki payı bilinmese de Imagination Technologies'in yeniden yapılanma sürecinde olduğu, deneysel bölümleri bırakarak ve PowerVR serisine yoğunlaştığı biliniyor. Bu süreçte Imagination Technologies'in 350 çalışanıyla yolları ayıracağı, bu yüzden Apple için daha çekici hale gelebileceği düşünülüyor.

Apple'ın GPU uzmanlarını kendi çatısı altında toplaması, daha güçlü iPhone'ların ve daha iyi oyun yeteneklerinin önünü açabilir. Firmanın tüm amacı Imagination Technologies'i kendi altında barındırmak da olabilir. Detayları anlaşmanın gerçekleşmesi halinde öğrenme şansı bulacağız.

Okuyucu Yorumları