Apple'ın yeni özelliği, çok da yeni değil!

Apple'ın cep kullanıcılarına sunmaya başladığı bu yeni yeteneği bir ilk sanıyorsanız, yanılıyorsunuz

10 sene önce de vardı!

Apple'ın iMessage hizmeti, iOS 8 ile birlikte masaüstünden, OS X Yosemite içerisinden SMS göndermenize olanak tanımaya başladı. Ancak bu işlevi bir ilk sanıyorsanız, tekrar düşünmenizi tavsiye ediyoruz.

Yaklaşık 10 yıl önce piyasada olan Sony Ercisson T610, o sıralar Java Midlets adı verilen pratik uygulamalar, bilgisayar üzerinden telefonunuza erişmenize ve internete çıkmanıza izin vermese de, Floats Mobile Agent adındaki bir uygulamayla tüm telefon verilerinize erişme ve onları değiştirme olanağı tanıyordu. Bu sayede kişilerinizi yedekleyip düzenleyebiliyor ve hatta SMS gönderip alabiliyordunuz.

Dahası tüm SMS'lerinizi görüp, bir CSV dosyasına yedekleyebiliyordunuz. Telefonunuza yeni bir SMS geldiğinde buna ilişkin uyarıyı bilgisayarınızın ekranında görebiliyor, cevap verebiliyordunuz.

Ancak FMA zaman içinde ortadan kalktı ve aynı işlevleri, bugüne dek pek çoğu telefonda kullanamadık. Daha sonra Nokia N95 ve bazı Android uygulamaları, benzer işlevler sundular ancak bu yöntemler için web sunucusu kurmak ve web tarayıcısı içerisinden bir arayüz kullanmak gibi gereksiz derecede karmaşık adımlardan geçmeniz gerekiyordu.

Okuyucu Yorumları