Apple-Samsung davasında hakim isyan etti

Apple ve Samsung arasındaki yeni davanın duruşmasında hakim Apple'cılara öyle bir şey dedi ki...

Hakimi çaresiz bırakırsan...

Apple ve Samsung davaları bitmek bilmiyor ancak bu davalarda da çok ilginç olaylar yaşanabiliyor. San Jose'de görülen son duruşmada, mahkeme heyetinin delillere ve ifadelere ulaşması için kullanılan kablosuz ağ sisteminde sürekli çökmeler yaşanınca mahkeme yargıcı salonda tüm telefonların kapatılmasını emretti.

Aslında ABD'deki mahkemelerde cep telefonu veya diğer dijital cihazların kullanılması yasak. Davaları takip eden gazeteciler, kalem kağıt ile not tutmak zorunda. Ancak Silikon Vadisi'ndeki mahkemelerde yargıçlar duruşmalarda laptop kullanılmasına, haberlerin dijital olarak hazırlanıp geçilmesine izin veriyor.

Apple-Samsung davasında ise yaşanan teknik sorun nedeniyle yargıç mahkemenin kablosuz ağını etkileyen sorun bulunamayınca, tüm dijital cihazların kapatılması emrini verdi. Fakat bu emre rağmen, ertesi gün yeniden başlayan duruşmada ön sırada oturan bir Apple çalışanının cep telefonu ile uğraştığını gören hakim, "Ön sırada oturan beyfendi, telefonunuzu kapatın!" diye uyarmak zorunda kaldı. Yargıçın bu müdahalesi ise sosyal medyada büyük ilgi topladı ve kısa sürede sosyal medya mimi haline geldi.

Mahkeme salonundaki kablosuz ağın neden çöktüğü bir türlü anlaşılamadığı için yargıç telefonların tamamen kapatılmasını istiyor ve uçak modunda bile çalıştırılmasına izin vermiyor.

Okuyucu Yorumları