Apple, Samsung'un evinde bile "sıçradı!"

Apple, Samsung'un evi Güney Kore de dahil, bu 3 önemli ülkede inanılmaz işler başarıyor!

Apple'dan büyük sıçrayış!

Yeni bir araştırma, bir kez daha Apple'ın muhteşem bir 2014 sonu yaşadığını ve yeni iPhone'ların, firmanın market payını oldukça yükselttiğini göstermekte.

Veriler Counterpoint Research tarafından yayınlanmış durumda ve Apple'ın sadece geleneksel olarak güçlü olduğu Avrupa ve ABD marketlerinde değil, önemli Asya bölgelerinde de büyük kazançlar elde ettiğini ispatlıyor. Hatta Asya'nın bazı bölgelerinde, Samsung'un evi olan Güney Kore de dahil olmak üzere, Apple o kadar büyük bir market payı kazancı yaşamış durumda ki, rakiplerinin şu anda korkuyla koşuşturuyor olmaları o kadar da garip olmasa gerek.

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus; Japonya, Çin ve Güney Kore'de büyük oranda başarılı oldular. Geleneksel olarak Samsung'ın "kral" sayıldığı Güney Kore'de Apple, yaz aylarında yüzde 15 olarak gözüken market payını iki katın üzerine çıkartarak, Kasım'ın sonunda yüzde 33'ü görmeyi başardı. Apple, LG'yi geçerek ülkedeki ikincilik sırasına yerleşirken, Samsung da yüzde 14 pay kaybederek aynı dönem içerisinde yüzde 60'dan yüzde 46'ya geriledi.

Counterpoint'in mobil ürünler araştırma yöneticisi Tom Kang'in söylediğine göre, daha önce ülke içerisinde yüzde 20'yi geçen bir yabancı firma bulunmamaktaydı ve ülke marketi, her zaman Samsung tarafından kontrol edilmekteydi. Ancak iPhone 6 ve iPhone 6 Plus, bu durumu değiştirdi.

Apple'ın Japonya içerisinde de bir "market payı sıçrayışı" yaşadığı ve Kasım ayında yüzde 51'e yükseldiği gözüküyor. ABD'li firmanın Çin'deki konumu ise Lenovo ve Xiaomi'nin ardından üçüncülük. Aynı süreç içerisinde Samsung ise birincilikten dördüncülüğe düşmüş durumda.

Samsung'un karı, bir önceki yıla göre yüzde 60'ın üstünde bir düşüş göstermiş durumda ve market payı da oldukça ciddi bir şekilde geriliyor.

Okuyucu Yorumları