Apple - Samsung Kavgasında Yeni Dönem!

Apple ve Samsung arasında iki yıldır devam eden ve yılan hikayesine dönüşen patent davasında alınan yeni karar, Güney Koreli devi üzdü!

Samsung'u üzen yeni karar!

Mayıs 2014'te alınan bir mahkeme kararıyla teknolojinin iki devi Apple ve Samsung'un birbirlerinin patentlerini ihlal ettiği belirtilmişti. Bu kararın ardından Apple, uğradığı zararın 2.2 milyar dolar olduğunu belirtse de, mahkeme Samsung'dan Cupertinolu firmaya ödemesi için 119.6 milyon dolar talep etmişti.

Söz konusu patentler açmak için kaydır, hızlı bağlantılar ve otomatik düzeltme gibi özelliklerle bağlantılıydı. Apple ise Samsung'a ait sadece bir patenti ihlal ettiği gerekçesiyle 158.400 dolar değerinde bir tazminat ödemeye makhum bırakılmıştı.

Güney Koreli dev iki sene önceki bu mahkeme kararının ardından temyize başvurdu, ve orijinal kararın Samsung lehine değişmesiyle birlikte bu temyiz başvurusu işe yaradı. Fakat bu temyiz başvurusunun ardından bu defa da Apple harekete geçti ve tam bir mahkeme kararından önce bir inceleme talep etti. Mahkeme nihayetinde geçtiğimiz ay aldığı bir kararla ilk ulaştığı sonucu doğruladı ve Samsung'un Apple'ı uğrattığı zararın daha önce belirtildiği gibi 119.6 milyon dolar olduğunu ifade etti.

Samsung bunun ardından davayı ABD Temyiz Mahkemesi'ne taşımaya çalışsa da mahkeme bu talebi geri çevirdi. İki yıldır büyük bir hukuk mücadelesine dönüşen bu durumun ardından Güney Koreli firmanın önünde şu an iki seçenek mevcut: Bu tazminat bedelini ödemek ya da davayı Yüksek Mahkeme'ye taşımak. Diğer yandan ABD Yüksek Mahkemesi'nin halihazırda Apple ve Samsung arasındaki daha önceki bir patent davasına bakmakta olduğunu da hatırlatalım. Dolayısıyla Yüksek Mahkeme'nin bu yeni davaya dair kararını önümüzdeki yıl Haziran ayında vermesi bekleniyor.

Okuyucu Yorumları