Apple, Samsung, şimdi de LG!

LG, Apple ve Samsung'un şimdilik rakipsiz göründüğü bir alana daha adım atmaya hazırlanıyor!

Apple, Samsung, şimdi de LG!

Apple Pay ve Samsung Pay'in başını çektiği mobil ödeme çözümleri kategorisinde, rekabeti biraz daha da arttırabilecek yeni girişimlere tanık oluyoruz. Bu doğrultuda LG'nin görücüye çıkarmayı planladığı konsept ise şaşırtıcı bir biçimde "eski moda" olarak tanımlayabileceğimiz bir teknolojiyle geliyor.

LG Pay akıllı telefonlara NFC ya da QR kodlardan birini kullanan bir ödeme özelliği yerleştirmek yerine, yalnızca basit bir evrensel kredi kartı olarak kullanıma sunulabilir.

Bütün kredi kartı bilgilerinizi tek bir kartta tutacağı belirtilen bu konsept, Koreli haber sitesi ETNews'te yer alana habere göre kullanıcıların düşük güçle çalışan bir LCD ekran ve basit tuşlarla kredi kartları arasında bir tercih yapmalarını sağlayacak.

Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru Apple, Android ve Samsung'un ödeme sistemlerine rakip olması adına LG Pay olarak adlandırılan bir konsept geliştirdiğini duyuran LG, bu teknolojiyi ilk aşamada yalnızca Güney Kore'de kullanıma sunacağını açıklamıştı. ETNews'in raporunda ise söz konusu ödeme sisteminin 'White Card' olarak adlandırıldığı iddia ediliyor.

Diğer yandan fotoğrafta da LG Pay olarak isimlendirildiği görülen teknolojinin Şubat ayında gerçekleşecek olan MWC 2016'da tanıtılması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları