Apple, Samsung'u saf dışı bırakmak istiyor

Samsung üzgün. Zira Apple, Samsung'un iPhone 7 işlemcilerini üretmesini istemiyor!

Samsung'a kötü sürpriz!

Apple'ın bir sonraki cep telefonu hamlesi olacak olan iPhone 7 için önemli kararlar alınıyor. Gelen haberlere göre Apple, iPhone 7 için Samsung'u saf dışı bırakmaya çalışıyor. Bilindiği gibi Apple, işlemci konusunda Samsung ve TSMC ile birlikte çalışıyordu. Buna göre bu yeni hamleyle birlikte, Samsung tarafından üretici olarak yalnızca TSMC isteniyor.

Apple'ın gelecek iPhone'u, iPhone 7'nin kalbi olması beklenen Apple A10'un, TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) tarafından üretilmesi planlanıyor. Her ne kadar Samsung, ilk iPhone modelinden iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerine değin, bir şekilde işin içinde olsa da, görünüşe göre Apple bu ilişkinin artık sürmesini istemiyor. Diğer yandan TSMC tarafından üretilen Apple işlemcilerini de çok modelde gördük. Bunlar arasında 2014 yılında piyasaya çıkan Apple A8'li iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ın yanında, geçen yılın ürünü Apple TV de yer alıyordu. Öte yandan yine TSMC tarafından üretilen Apple A8X'li iPad Air 2 ve Apple A9X'li iPad Pro da ikilinin başarılı işbirliğini ortaya koyan ürünler. Bunlardan yola çıkarak Apple, işlemci konusundaki iş ortağı olarak yalnızca TSMC'yi istiyor gibi görünüyor.

Samsung cephesinde ise bu olayın şimdiden sıkıntı yarattığı söyleniyor. Zira Samsung, Apple için ürettiği işlemcilerden iyi bir kazanç elde ediyor. Muhtemelen Güney Koreli şirket bunu düzeltmek için gerekli adımları atacaktır. İki teknoloji devinin nasıl bir yol izleyeceğini hep birlikte göreceğiz.

Okuyucu Yorumları