Apple, TouchID'yi böyle geliştirebilir!

Bu patent, iPhone 5S'teki parmak izi teknolojisinin sadece başlangıç olduğunu müjdeliyor!

Daha fazlasına hazırlanın!

Apple, iPhone 5S'e eklediği harika TouchID parmak izi tarama sensörünü daha da geliştirmenin peşinde. Yeni bir patent başvurusu, Cupertino merkezli şirketin TouchID sensörüyle ilgili planlarını ortaya çıkarmış olabilir.

Patent, kullanıcının parmağını düğmenin üzerinde "gezdirebilmesinden" ve "çevirmesinden" bahsediyor. Bunun yanında sensör, üzerinde ne kadar süreyle dokunulduğunu ve hangi şiddetle dokunulduğunu da algılayabiliyor. Patent bununla da kalmıyor ve bir bölümde tüm ekranın nasıl parmak izi okumak üzere kullanılabileceği anlatılıyor. Bu sayede telefon, ekrana hangi parmağınızla dokunduğunuzu anlıyor. Bu, farklı parmaklarınızı farklı eylemlere atayabilmeniz, örneğin işaret parmağınızla uzun dokunarak Maps uygulamasını açabilmeniz anlamına geliyor.

Patent, aşırı pil tüketimini engellemek üzere "gelişmiş hassasiyet" ve "azaltılmış hassasiyet" modları arasında otomatik olarak geçiş yapmayı da tarif ediyor.

Her zaman olduğu gibi patentlerin gerçeğe dönüşme garantisi bulunmuyor. Ancak Apple'ın geçtiğimiz günlerde satın aldığı PrimeSense, ilginç yeniliklerin habercisi olabilir.

Okuyucu Yorumları