Apple ve IBM'den, iPad Pro için dev ortaklık!

PC devi, Apple ile yapılan yeni ortaklık anlaşmasına göre gözünü iPad Pro'ya dikmiş durumda!

Apple'dan dev ortaklık!

IBM ve Apple'ın yeni ortak çalışması, iPad Pro için işletmelerin işlerini basitleştirecek ve gereksiz evrak işinden kurtulmalarını sağlayacak uygulamalar geliştirmeyi amaçlıyor. Geçtiğimiz yıl IBM'in işletme uygulamalarını Apple'ın iOS ortamına getiren ortaklığın duyurulmasından beri iki firma, iPhone'lar ve iPad'ler için 100'ün üzerinde uygulama ürettiler.

IBM tarafından üretilen iOS uygulamaları 14 farklı alanda ortaya çıktı ve bu alanların arasında sağlık, finansal hizmetler ve perakende sektörü bulunmakta. Uygulamalar, IBM'in veri ve analitik yeteneklerini Apple'ın mobil işletim sistemi ile birleştiriyor. Bu ortaklık, kurumsal kullanıcıları Microsoft'un Windows işletim sisteminden Apple'ın masaüstü için Mac OS ve iPhone ile iPad için iOS platformlarına çekmeyi planlamakta.

iPad Pro'ya özel uygulamaların IBM'in Apple için ürettiği diğer 100 uygulamadan nasıl ayrılacağı henüz netlik kazanmış değil. Ancak Apple, iPad Pro'yu masaüstü tabanlı Mac OS sistemi yerine mobil iOS sistemi üzerinde geliştirmesinden dolayı bir miktar eleştiri almaktaydı.

IBM tarafından üretilen iPad Pro uygulamaları Windows tabanlı 2-in-1'ler olan Surface Pro 4 veya Surface Book gibi tam olarak masaüstü benzeri bir ortam yaratamayabilir. Ancak IBM'in gelişmiş analitik ve bilgisayar öğrenim araçları, iPad Pro kullanıcılarının sunucu tarafından (back-end) zengin görüşler alarak iş planlarında hızlı değişimler yapmalarına imkan tanıyabilir.

Apple ve IBM, müşterilerine 7/24 IT desteği ve tüm Apple donanımı ve işletim sistemleri için AppleCare for Enterprise hizmetleri sunmakta. Paketin bir parçası olarak da Apple, müşterinin iPad ve iPhone cihazlarının yüzde 10'unu eğer bir donanım bozulduysa veya hasar aldıysa ücretsiz bir şekilde değiştirmekte.

İki firmanın arasında bu yıl kurulan tek ortaklık bu değil. IBM, çalışan kullanımı için 50.000 civarında MacBook satın almış durumda ve 2015'in sonuna kadar IBM çalışanlarının yüzde 75'inin Lenovo markalı ThinkPad notebook'larını MacBook laptoplar ile değiştirecekleri tahmin ediliyor...

Okuyucu Yorumları