Apple ve Samsung, bu kez yalnız kaldı!

Apple ve Samsung, görünüşe göre yılın en büyük alış veriş zamanında bu kez rakipsiz kalacak!

Apple ve Samsung, bu kez yalnız kaldı!

Google'ın Android Wear "oyunundaki" en büyük ortakları, yılın en büyük alışveriş zamanına biraz temkinli yaklaşıyor. LG, Huawei ve Motorola, bu noel döneminde yeni akıllı saatlerini piyasaya sürmeyecek.

Durum böyle olunca da, Apple ve Samsung'un noel döneminde akıllı saat satışlarını neredeyse tamamen ele geçirmeleri sürpriz olmayacak. Apple, fitness üzerine odaklanan yeni Apple Watch Series 2'sini henüz duyurmuş ve orijinal Apple Watch'un fiyatında da indirime gitmişti. Samsung ise firmanın kendi Tizen işletim sistemini kullanan Gear S3'ü büyük iddialar ile tanıttı.

Android akıllı saat üreticilerinin, yeni akıllı saatlerini IFA fuarında tanıtmaları beklenmekteydi ancak Asus, yeni bir Android Wear saat (ZenWatch 3) tanıtan tek firma oldu.

Akıllı saat satışları bir süredir düşüşteydi ve giyilebilir üreticileri artık yoğun bir şekilde fitness ve moda üzerine odaklanmakta. Apple'ın iPhone 7 ve Apple Watch Series 2 tanıtımı, yeni saatin fitness odaklı bütün özelliklerini gösterirken, yeni su geçirmez tasarımı da tanıtmayı unutmadı. Hatta firma, Nike ile ortaklık kurarak, sporculara yönelik olan parlak renkli kayışlara sahip Apple Watch Nike+ ürününü de tanıttı.

Garmin, Pebble ve Casio gibi diğer akıllı saat üreticileri ise tamamen fitness ve moda alanına yönelmiş durumdalar. Garmin'in kibar ve pahalı Fenix Chronos'u GPS, kalp-ritmi takip edici, pedometre, altimetre, barometre ve pusulaya sahip. Pebble ise akıllı saatleri için fitness odaklı yeni bir güncelleme yayınlamış durumda.

Akıllı saat talebinin üreticilerin istedikleri kadar fazla olmaması sebebiyle, LG, Motorola ve Huawei'nin dikkatli davranılmasına şaşırmamak gerekiyor. LG sözcüsü Ken Hong, "neyin tuttuğunu görmek istiyoruz" cümlesini kurmakta. LG Watch Urbane 2nd Edition, kullanıcıların, telefondan ayrılabilen daha özellik dolu bir saat isteyip istemedikleri konusunda firmaya bilgi verecek...

Okuyucu Yorumları