Apple ve Samsung mahkemede fena kapıştı

Apple ve Samsung arasındaki kavgada ortaya çıkan belgeler, "yok artık" dedirtecek kadar ciddi!

Dev kavgada neler olmuş neler

Apple ve Samsung arasındaki kavgaya artık herkes alıştı. İki şirket bir yandan birbiriyle ortak iş yapıyor, bir yandan da sürekli davalar açarak birbirlerini suçlamaya devam ediyor. Şimdi bu davalardan birine Nokia da dahil oldu. Ve mahkemede dile getirilen iddialar, Register'ın haberine göre, kapalı kapılar ardında nasıl oyunlar döndüğünü ortaya serdi.

Apple'ın avukatlarının hakime sundukları iddiaya göre, Samsung Apple'ın Nokia ile arasındaki ticari sır niteliğindeki özel anlaşma metinlerini ele geçirip, bunları bir de şirket içindeki çalışanlarına gönderdi. Samsung içinde 200'den fazla lisans uzmanının tüm bu ticari sırları okuduğu öne sürülüyor.

Nokia da davaya dahil olup, Apple'ın ifadesini destekleyerek, Samsung ile aralarında geçen bir toplantı sırasında, Samsung yöneticilerinin kendilerine, Apple ile aralarındaki lisans sözleşmesinin detaylarından haberdar olduklarını ve kendileri için daha avantajlı şartlar istediklerini öne sürdü.

Apple ise bu "yasa dışı" endüstriyel casusluk operasyonunda, patent bürosu içinden de sızıntı olduğunu dile getirerek, mahkemenin ardından ABD Patent Bürosu'na da şikayette bulunacaklarını dile getirdi. Zira, patent için büroya sunulan yine ticari sır kapsamındaki belgelerin FOSS Patents isimli bir patent blogunda yayınlandığını tespit ettiklerini ve bunun ABD çapında bir "patentgate" skandalına neden olacağını savundu.

Samsung'un yanıtı ve sonrasında olanlar... Haberimizin ikinci sayfasında...

Samsung'un yanıtı ve sonrasında olanlar...

Samsung'un yanıtı ve sonrasında olanlar...

Samsung ise iddiaları reddederek, casusluk yapmadığını, konunun tarafsız bir araştırma şirketi tarafından incelenmesi gerektiğini vurgulayarak mahkemeye Stroz Friedberg isminde bir e-güvenlik şirketinin ismini önerdi. Nokia, bu güvenlik şirketinin Samsung tarafından gizlice fonlandığını ve Samsung'un lehine raporları vermesi için Samsung adına çalışacağını öne sürerek önerilen firmaya itiraz etti.

Samsung daha önceki bir davada Apple'In telif haklarını ihlal ettiği için bir milyar dolar ceza ödemeye mahkum edilmişti. Bu yeni davada ortaya atılan iddialar da doğrulanabilirse, Samsung'a önce ABD'de sonra dünyanın geri kalanında çok ağır yaptırımlar gelebilir, çok önemli Samsung yöneticileri ağır cezalarla karşı karşıya kalabilir.

Okuyucu Yorumları