Apple Watch, hayat kurtardı!

Apple'ın akıllı saati Watch, teknolojik bir oyuncaktan fazlası olduğunu kanıtlamaya başladı!

Apple Watch hayat kurtardı...

Apple Watch, sadece iPhone'a eşlik eden bir akıllı saat olarak çalışmıyor, aynı zamanda bir sağlık takip cihazı olarak da görev alabiliyor. Kalp ritmi algılayıcısı ile bir kullanıcının kolay bir şekilde kalp hareketlerini takip etmesi ve diğerleri ile paylaşması mümkün oluyor. Görünene göre de bu özellik, şimdiden bir kişinin hayatını kurtarmış durumda.

64 yaşındaki Ken Robson, San Diego, Kaliforniya'daki oğlunu ziyaret ederken aniden bir zayıflık hissetti ve başı dönmeye başladı. Apple Watch'una bakan Robson, kalp ritminde ciddi bir düşüş fark etti. MedCity News haberinde Robson'un belirttiği üzere "eğer bir olimpik sporcu değilseniz kalp ritminin 30'lara ve 40'lara inmez." Bu durum, internette araştırma yapmasına sebep oldu ve kendisine, anormal kalp ritmi ile alakalı olan bir kalp hastalığı (sick sinus syndrome) teşhisi koydu.

Ertesi gün San Diego, Kaliforniya'da yer alan Scripps Mercy Hastanesi acil servisine giden Robson, durumu hakkında bulduklarını bildirdi. Ayrıca iki haftalık veri içeren Apple Watch kaydından da bahsetti.

Normalde bu hastalığın teşhisi için, şüphelilerin bir hafta boyunca kalp ritmi takip cihazları kullanmaları gerekiyor. Ancak Robson'un durumunda bu gerekli değildi. Dr. Eric Topol, Robson'un durumunu bir kalp izleyicisi ile inceledi. Robson'un söylediğine göre, medikal cihaz ile Apple Watch'un gösterdiği kalp ritimleri eşleşmekteydi. Topol, yeterli bir süre boyunca bu eşleşmeyi izledikten sonra, hastanın, gerçekten de bahsi geçen hastalığa sahip olduğuna karar verdi.

Robson, bu kararın ardından ameliyata alındı, bir kalp ritmi düzenleyicisi takıldı ve bu da kalp ritminin normal seviyelere dönmesine yardımcı oldu. Ertesi gün de hastaneden taburcu edildi.

Mayıs ayında da, İngiltere'de, Londra'da bir hastanede Apple Watch, kemoterapi tedavisi görmekte olan hastaların ilaçlarını almalarına yardımcı olmak için kullanılmıştı...

Okuyucu Yorumları