Apple Watch şimdilik bir "balon" mu?

Siz Apple'ın son bombasını beğenmiş olabilirsiniz ama birileri, onun için pek de iyi konuşmuyor!

Bu sözler Apple'ı üzecek!

Canalys'in yaptığı araştırmaya göre, şimdilik kimsenin Rolex'lerini Apple saatlerle değiştirmeye uğraşmasına gerek yok. CEO Steve Brazier, Apple Watch'un ilk nesillerinin endüstrinin üzerinde büyük etki yaratacak bir özelliğe sahip olmadığını söylüyor. Öyle ki "Apple Watch, sadece zamanı doğru göstererek başarılı olmayacak." cümlesini kullanmaktan da çekinmiyor.

Brazier aynı zamanda firmanın, insanların e-postalarını ürün üzerinden okumak veya fotoğraflarına, müziklerine ve son yıllarda mobil ürünlere taşınan diğer imkanlara saatleri üzerinden ulaşmak istedikleri konusunda "oldukça şüpheli" olduğu da belirtti.

Uyku izlemesi, son zamanlarda akıllı telefonlarda popüler olan özelliklerden biri olmuş idi. Ancak Apple Watch'un bütün gece boyunca şarj edilmesi gerektiği düşünülür ise. Apple Watch bu konuda da pek bir işe yaramıyor. Diğer sağlık uygulamalarına bakıldığında ise Apple'ın saati için hangi algılayıcıların bulunduğunun açıklanmadığı söyleyen Brazier, henüz tüm teknik özelliklerin açıklanmadığını da cümlelerine ekliyor.

Brazier, Apple Watch'un oldukça iyi sayılabilecek bir özelliği olduğunu söylüyor: Kullanıcının terinin incelenebilmesi... Bu özelliğin kandaki şeker seviyelerinin ölçülmesi için kullanılma ihtimali bulunmakta. Bu durum da tahmin edilebileceği gibi özellikle diyabet hastaları için oldukça işe yarayabilecek bir özellik. Ancak söylenene göre Canalys bu ilk nesil akıllı saatin işe yararlılığından şüpheli. Uygulama dünyasının "dahilerinin" bu özelliği işe yarar bir hale getirecekleri kesin ama şimdilik bu özellik çok fazla bir işe yaramamakta.

Brazier ayrıca Apple'ın normal dışı bir şekilde düşük bütçede yarışa girdiğini söylerek 300 dolarlık bir ürünün servet değerindeki bir Rolex'le aynı konum için yarışamayacağını belirtiyor. Bu şekilde yapılan bir karşılaştırma da aksesuarlarının değerlerini düşünen kişiler için sarsıcı olabilir.

Okuyucu Yorumları