Apple Watch vs Apple Watch 2 vs Apple Watch 3

Apple Watch, Apple Watch 2 ve Apple Watch 3 arasında ne gibi farklar var? Bu yazımız, üç model arasında seçiminizi kolaylaştıracak.

Hangi Apple Watch?

Apple Watch, iPhone'a bağlı olmayı kabul ettiğiniz sürece müthiş bir aksesuar. Apple Watch 2 ve Apple Watch 3, firmanın bugüne kadarki en kişiselleştirilebilir cihazları arasında.

Apple Watch vs Apple Watch 2 vs Apple Watch 3
İlk Apple Watch

Bu yazımızda Apple Watch, Apple Watch 2 ve Apple Watch 3 arasındaki farkları inceleceğiz. Amacımız, bu üçü arasında yapacağınız kararı kolaylaştırmak.

Tasarım

Apple Watch serisi, tasarım bakımından birbirine çok benziyor. Küçük farklar arasında Apple Watch 3'ün crown'unun üzerindeki küçük kırmızı nokta ve Watch 3'ün biraz daha ince olması var. Bununla birlikte sadece Apple Watch 2 ve Apple Watch 3 su geçirmezlik sunuyor.

Ekran

Apple Watch'un tüm nesilleri kare ekranla geliyor, ancak kullandıkları teknoloji farklı. İlk Apple Watch, Force Touch destekli 450 nit OLED Retina ekran kullanıyor. Sonraki modeller ise 1000 nit ile çalışan daha gelişmiş bir teknolojiyi kullanıyorlar.

Performans

Apple Watch'ta çok yüksek bir performansa ihtiyacınız yok, ancak her nesilde bir miktar hızlanma var. Series 1, Apple S1P SoC ile gelirken Series 2 ve Series 3, sırasıyla S2 ve S3 yongalarına sahipler.

İlk iki saat 512MB RAM sunarken Apple Watch 3'te 768MB RAM bulunuyor.

Fitness

Apple Watch'un tüm sürümleri, bir kalp ritmi izleyicisi, ivme ölçer, jiroskop ve ortam ışığı sensörüyle geliyor. Bununla birlikte yükseklik ölçere sahip ilk Apple saati, Apple Watch 3.

Pil

Apple Watch'ların pil ömründe önemli bir farklılık görmüyoruz. 38mm'lik sürüm, 42mm'lik sürüme göre daha küçük pille geliyor ancak bunun nedeni, ekran boyutundaki farklılık.

Apple Watch vs Apple Watch 2 vs Apple Watch 3
Apple Watch 2

Bağlantılar

Apple Watch'un tüm sürümleri, Bluetooth ve Wi-Fi teknolojisiyle geliyor. Mobil ağ bağlantısı kurabilen tek Apple Watch ise Apple Watch 3. Yani Watch 3'le bir eSIM kullanabilir, dışarıdayken de mobil veri bağlantısı kurabilirsiniz.

Yazılım Güncellemeleri

Yazılım Güncellemeleri
Apple Watch 3

watchOS 4, ilk Apple Watch dahil tüm modellere bazı geliştirmeler sundu. Bunlar arasında Siri destekli bir saat yüzü, aktivite ve antrenman izlemede yapılan geliştirmeler ve Apple Pay ile arkadaşlarınıza ödeme yapabilme var.

Önümüzdeki aylarda çıkması beklenen watchOS 5 ile birlikte saatler, yeni işlevlere kavuşacaklar.

Eski bir Apple Watch'unuz varsa, muhtemelen en yenisi kadar uzun süreyle güncelleme almayacaksınız. iPhone'ların genellikle çıktıktan sonra dört sene güncelleme aldığını biliyoruz ve sanırız aynısını Apple Watch için de bekleyebiliriz.

Okuyucu Yorumları