Apple Watch'un rüzgarı yetti!

Akıllı saatlerin beklentileri de aşan yükselişi, bir kez daha Apple'ın gücünü ortaya koydu!

Apple Watch'un rüzgarı yetti!

Gartner'ın yaptığı tahminlere göre akıllı saat satışları, geçtiğimiz yılki 30 milyon değerini fazlasıyla aşarak, bu yıl sonunda 50 milyona çıkacak. 2017 tahmini ise, 66.7 milyon olarak ifade ediliyor. Gartner'ın söylediğine göre endüstri, Watch için Apple'a teşekkür edebilir çünkü Apple Watch "bir yaşam trendi olarak giyilebilirlerin popülerleşmesine" yardımcı oldu.

Geçtiğimiz Nisan ayında satışa sunulan Apple Watch, giyilebilir teknoloji alanında öne çıkan ürünlerden biri. Bu ürün sayesinde akıllı saatlere olan ilgi arttı ancak bunun sebebi, sunulan özellikler değil estetiği oldu. Kısacası bu saat, bir moda ürünü olarak da dikkat çekmeyi başardı.

Akıllı saat pazarının ağır topları arasında Samsung, LG, Motorola, Sony ve Pebble da yer alıyor. Hatta ünlü saat üreticisi Tag Heuer de bu akıma katılarak kendi saatini geçtiğimiz Kasım ayında sundu. Araştırma firması Canalys'in geçtiğimiz Kasım ayında belirttiğine göre Apple Watch, önceki iki çeyrekte neredeyse 7 milyon ünite satarak yarışın liderlik konumuna oturmuştu.

Gartner'ın gelecek tahminleri, akıllı saat satışlarının 2015 ve 2017 arasında yüzde 48 artacağını öngörmekte. Gelirlerin ise 2016 yılı için 11.5 milyar dolar ve 2019 yılına kadar 17.5 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor.

Geçtiğimiz yıl içerisinde, aktivite takipçileri ve benzer cihazların satışları, Gartner'ın söylediğine göre akıllı saatlere denk bir konumdaydı. İlerleyen zamanlarda, akıllı saatler için talebin artması bekleniyor. Bunun sebebi de bu cihazların birden fazla işlevi gerçekleştirebilmeleri ve bunun yanında, aktivite bantları gibi sağlığınızı ve fitness durumunuzu takip edebilmeleri.

Okuyucu Yorumları