Apple, yükleme çubuklarını değiştiriyor!

Apple şimdi de, yıllardır gözümüzü dikip dolmasını beklediğimiz yükleme çubuklarını değiştiriyor!

Yükleme çubuğu değişiyor!

Hergün defalarca karşılaştığımız yükleme çubukları için artık devrim yapma zamanı gelmedi mi? Apple da böyle düşünüyor ve yeni bir patent başvurusunda bulundu.

Apple'ın yeni düzenlemesine göre cihazlardaki tüm yüklemeler akıllı bir indirme/yükleme yöneticisi üzerinden yönetilebilecek. Bu yükleme çubukları kullanıcıların ihtiyaçlarına ve tercihlerine göre kişiselleştirilebilecek. Böylece örneğin, bir yükleme belli bir orana ulaştığında rengi değişebilecek, başka uygulamaları veya alarmları tetikleyebilecek. Ya da donduğu zaman yükleme çubuğu yöneticisi tarafından uyarı verilecek. Akıllı yükleme yöneticisi sayesinde aynı zamanda bir dosyayı başka kaynaklardan yüklemek mümkün olacak. Böylece bir kaynak yavaşladığında veya donduğunda, dosyanın yüklenen kısmı çöpe gitmeden akıllı yükleme yöneticisinde saklı kalacak. Akıllı yükleme yöneticisi yarım kalan dosya için başka kaynak bulduğunda kaldığı yerden yüklemeye devam edebilecek.

Bu yeni patent sayesinde kullanıcılar cihazları üzerinde çok daha fazla söz sahibi olabilecek ama elbette Apple'ın bu patenti ne zaman hayata geçireceği henüz belli değil...

Okuyucu Yorumları