Apple'a yeni bir toplu dava daha açılıyor

Apple, onarım kapsamında değiştirdiği ürünlerle ilgili ilginç bir toplu davayla karşı karşıya!

Apple'a yeni toplu dava

Apple, yeni bir toplu dava ile daha karşı karşıya kalmış durumda. Bu yeni dava, AppleCare anlaşmasındaki bir maddenin, cihazınızı kırdığınızda verilecek olan cihazın "performans ve güvenilirlik konusunda yenisine denk olacağını" belirtmesinden kaynaklanmakta. Dava, "performans ve güvenilirlikte yenisine denk" tanımlamasının ne olduğunu tartışmakta ve yenilenmiş cihazların bu kategoriye girip girmediğini açıklığa kavuşturmayı amaçlamakta.

Davacı Vicky Maldonado, iki farklı AppleCare Plus planı sırasında yenilenmiş cihazlar aldığını söylemekte. Maldonado'nun söylediğine göre dördüncü nesil yenilenmiş iPad'ini Genius Bar'a götürdüğünde Apple, kendisine bir başka yenilenmiş iPad sundu. Maldonado'nun iddiası da, bu cihazın "performans ve güvenilirlik konusunda yeni veya yeniye denk" olmadığı yönünde ancak dava belgelerinde, verilen iPad'in ne gibi sorunları bulunduğu belirtilmemekte.

AppleInsider'ın bir Genius Bar çalışanı ile yaptığı konuşmaya göre söylediğine göre, bir iPhone anında değiştirildiğinde Apple genellikle, "yenilenmiş ve özellik olarak yeniye denk" bir cihaz veriyor.

Açıkçası bu davanın ne kadar gerekli olduğu uzunca bir süre tartışılabilir. Ancak eski bir şey almaktansa yeni bir ürün almayı kim sevmez ki.

Okuyucu Yorumları