Apple'da büyük değişim!

Apple'ın efsane isimlerinden biri olan Jony Ive, artık şirkette bambaşka bir unvanla anılacak!

Apple'da büyük değişim!

Jony Ive, son birkaç yılını Apple'ın Kıdemli Tasarım Başkan Yardımcısı olarak geçirmişti ancak yeni duyuruda, artık Baş Tasarım Sorumlusu (yeni bir pozisyon) olarak görev yapacağı açıklandı. Ayrıca Ive, Apple'daki endüstriyel ve yazılım tasarım ünitelerinin yönetim kısmını diğer iki ismin üstü olarak yönetecek.

Richard Howarth, Endüstriyel Tasarım VP'si olarak donanım üzerine odaklanacak. Howarth, ilk nesil ürünlerden beri iPhone takımının bir parçası idi.

Alan Dye ise Kullanıcı Arayüzü Tasarımı VP'si olarak görev alacak. Bu alan da hem masaüstü hem de mobil ürünleri kapsamakta. Kendisi, iOS 7'nin tasarımının yenilenmesinde önemli bir rol oynamıştı ve Watch OS arayüzü üzerinde de çalışmıştı. Bu yöneticilerin ikisi de New Yorker ve WIRED Apple Watch profillerinde önemli Apple çalışanları olarak belirtilmekteydi.

Ive'nin yeni rolü, kendisini firmanın donanım ve tasarım takımlarının başına yerleştirmekte ancak diğer kişiler her bir tasarım grubunun günlük işleri ile ilgilenecekler. Ive, bu şekilde kendisinin diğer görevlerle ilgilenmek için zamana sahip olacağını söylemekte ve bu diğer işlerin arasında Apple'ın mağazalarının tasarımı ve yeni kampüs gibi başlıklar bulunmakta. Hatta Ive'nin yeni kampüs tasarımı, binanın dışına da taşmakta. Kendisi, çalışanlar tarafından kullanılacak olan masalar ve sandalyeler gibi ürünlerin de tasarımları ile ilgilenecek.

Liderlik alanındaki bu değişim, ilk olarak Stephen Fry tarafından bir Telegraph profilinde duyuruldu ve Apple CEO'su Tim Cook tarafından Apple çalışanlarına gönderilen bir e-posta da bu duyuruyu doğruladı...

Okuyucu Yorumları