Apple'dan iPhone 7 Müşterisini Şok Eden Eposta

Başta spam sandı, ancak "Lütfen Saddam Hüseyin olmadığınızı kanıtlayın" sözcüklerinin sahibi, Apple'dan başkası değildi! İşte yaşanan ilginç olay...

Apple'dan şok eden eposta!

Bir iPhone 7 müşterisi, Apple'dan gelen "Saddam Hüseyin olmadığınızı kanıtlayın" epostasıyla şaşkına döndü.

Sharakat Hussain (Hussein değil, Hussain), kız kardeşi için satın aldığı iPhone 7'yi açıklanmayan bir nedenden dolayı geri iade etmek istedi. Hussain, Apple'a başvurduktan birkaç hafta sonra spam olduğunu düşündüğü bir eposta aldı. Eposta, özetle Hussain'in on sene önce ölen diktatör Saddam Hüseyin olmadığını kanıtlamasını istiyordu. Sharakat'ın soyadı farklı okunsa da, ABD'nin "Reddedilen Taraflar Listesi"nde bulunduğu iddia ediliyor.

Apple, daha sonra yaptığı bir açıklamada bu epostanın Hussain'e asla gönderilmemesinin gerektiğini açıkladı. Apple'ın Hussain'i nasıl eski Irak Cumhurbaşkanı Saddam Hüseyin'le karıştırmayı başardığı ise anlaşılmadı. Firma, Independent'ta yayınlanan özür açıklamasında şunları söyledi:

"Mr. Hussain için en içten özür dileklerimizi sunuyoruz. Geri iadelerde kimlik kontrolü yapmamız gerekse de, Mr. Hussain'in bu epostayı alması bir hataydı ve bu eposta, gönderilmemeliydi."

Yaşananların ardından Apple, Mr. Hussain'in geri iade sürecini başlattı.

Okuyucu Yorumları