Apple'dan iTunes mağduruna "ev ziyareti"

Apple, 122 GB'lık iTunes arşivi silinen kullanıcısına bakın nasıl bir hizmet sundu...

Apple'dan "eve servis"

Hemen her türlü elektronik cihazı bir insanla etkileşime girmeden, doğrudan internet üzerinden satın alabildiğimiz bir dönemde yaşıyoruz. Ama bazen bir teknoloji mağazasına gidip yüz yüze temas kurmak daha tatmin edici olabiliyor.

Apple Store'lardaki Genius Bar ekibi de genellikle müşterilerine sunduğu samimi yardımlarla biliniyor. Fakat James Pinkstone adlı ABD'li bir Apple müşterisi, Apple çalışanlarından herkese nasip olmayacak bir hizmet almayı başardı.

Atlanta, Georgia merkezli bir reklam ajansının stüdyo ve operasyonlarını yöneten Pinkstone, iTunes'un 122 GB'lık müzik koleksiyonunu sildiğini geçtiğimiz günlerde "Apple Stole My Music" adlı bir blog gönderisiyle duyurdu. Yedekleme sistemi sayesinde veri dosyaları kurtarılsa da, hikaye burada bitmedi. Apple, bu sorunun nasıl oluştuğunu anlamak için Pinkstone'un evine iTunes'un özel bir sürümünü kullanarak, aynı problemi yeniden yaşatmayı deneyen iki yetkili gönderdi. Başka bir deyişle sorunu son derece ciddiye aldığı anlaşılan Apple, ilk kez sorun çözmek için "ev ziyareti" yaptı.

Pinkstone'a göre yetkililer, problemi yeniden yaratmayı başaramadılar fakat Apple meselenin üzerinde halen çalışmaya devam ediyor. Geçtiğimiz Pazartesi günü kullanıma sunulan yeni iTunes 12.4, belki de tam bu yüzden dosya silinmelerine karşı yeni bir koruma sistemine sahip.

Okuyucu Yorumları