Apple'ı bırakan Trump, Samsung'a alışamadı!

Apple'ı boykot eden Donald Trump'ın imla hataları içeren tweet'leri, olay oldu!

Trump'ın Samsung'la imtihanı!

ABD'nin Kaliforniya eyaletine bağlı San Bernardino'da gerçekleşen saldırının ardından olayla bağlantısı olan bir iPhone cihazına yönelik özel erişim talebinin Apple tarafından reddedilmesinin yankıları devam ediyor. Öyle ki bu yankılar bazen teknoloji endüstrisinin sınırlarının dışına bile taşabiliyor.

ABD'de devam eden başkanlık yarışının Cumhuriyetçi adayı Donald Trump, Apple'ın FBI'yla işbirliği yapmaması nedeniyle firmayı boykot ettiğini ve artık bir Samsung cihaz kullanmaya başlayacağını duyurmuştu. Trump'ın bu platform değişikliğinin ardından geçtiğimiz günlerde attığı tweet'ler ise ayrı bir gündem konusu oldu. Zira, söz konusu tweet'lerde oldukça tuhaf bazı karaktlerler ve alakasız harflerin kullanıldığı görüldü.

Trump, yarıştaki rakiplerinden Marco Rubio'ya sataştığı bir tweet'inde Rubio için Türkçede "gerdanlık" anlamına gelen 'choker' yakıştırması yaptı. Aslında "çekilmez bir tip" anlamına gelen 'shocker' demek istediği tahmin edilen Trump, birkaç saat sonra yanlış yazımlar içeren tuhaf tweet'ler atmaya devam etti.

Yazım kurallarına çok dikkat etmesiyle bilinen Trump'ın bu tweet'leri daha sonra kaldırıldı ve düzeltilerek yeniden yayınlandı. Öyle görünüyor ki, ABD başkanlık yarışının gündemden düşmeyen bu adayı yeni Samsung cihazına hala alışmış değil. Bakalım çok tartışılan başkan adayı, iPhone klavyesinden Samsung klavyesine geçişe ne kadar zamanda adapte olabilecek...

Okuyucu Yorumları