Apple'ın çağrılara "durum" getirme planı!

Apple, iPhone'ları için aldığı bu patentle telefon görüşmelerini farklı bir boyuta taşıyabilir!

iPhone'lara "durum" patenti!

Mesajlaşma uygulamalarının pratik özelliklerinden bir tanesi, karşıdaki kişinin ne kadar süredir telefondan uzakta olduğunu söyleyebilmeleri. Apple'ın yeni bir patenti, aynı işlevin sesli görüşmelere de gelebileceğini gösteriyor.

Apple'ın patent ofisine gönderdiği belgeler, sistemin nasıl çalışacağını tam olarak belirtmese de, bazı fikirler sunuyor. Örneğin işlev, cihazın durumunu (zil sesi, titreme durumu, cihaz konumu, sinyal gücü, kalan pil gibi) uzaktaki bir sunucuya gönderebiliyor.

Edinilen bu bilgiler, sizi aramak isteyen kişilerin pilinizin bitmekte olduğunu veya telefonunuzu titreşime aldığınızı görüp, rahatsız edilmek istemediğinizi anlamasına yardımcı olabilir. Elbette herkes, durumunun başkaları tarafından görünmesini istemeyebilir. Ancak endişeye gerek yok, çünkü belgelerde durum bilginizin gösterilmesini devre dışı bırakmaya yönelik bir işlevin de sunulacağı bilgisi yer alıyor.

Böyle bir işlev şüphesiz faydalı olabilir, ancak bazı kişisel verileri Apple'a göndereceğinden yeni gizlilik endişelerine de yol açabilir. Her patentte olduğu gibi, bu patentin de gerçeğe dönüşme garantisi bulunmuyor ancak en azından Apple'ın hayatımızı daha da kolaylaştıracak işlevlerin peşinde olduğunu görebiliyoruz.

Okuyucu Yorumları