Apple'ın iPhone 6S Sorunu Büyüyor!

iPhone 6S'de yaşanan aniden kapanma sorunu, Apple'ın tahmin ettiğinden daha büyük çıktı!

iPhone 6S sorunu büyüyor!

Apple, Çince web sitesinde geçtiğimiz hafta yayınlandığı bir destek makalesinde son zamanlarda bazı batarya sorunları yaşayan iPhone 6s cihazlarında bu soruna yol açan teknik nedenleri paylaşmıştı. iOS 10'un kullanıma sunulmasının ardından çok geçmeden ortaya çıktığı anlaşılan bu sorunların nedeninin aslında fiziksel bir batarya sorunu olduğu belirtildi. Apple, sorundan etkilenen ünitelerin olması gerekenden daha uzun süre "kontrollü ortam havasına maruz kaldığını" söyledi.

Sorunu bu şekilde teşhis eden Cupertinolu firma bu durumdan etkilenen 'az sayıda' cihazı için ücretsiz bir tamir programı sundu. Söz konusu sorunlu cihazların ise seri numaralarının 4. ve 5. sırasında Q4, Q5, Q6, Q7, Q8, Q9, QC, QD, QF, QG, QH karakterlerini içeren modeller olduğu belirtiliyor.

Firma bugün yayınladığı yeni bir destek makalesinde ise yapılan incelemelerde daha önceki raporda belirtilenlerden daha farklı nedenler üzerinde durulduğunu ifade etti. Bunun temel nedeni ise daha önce belirtilen etkilenmiş cihazlar kategorisinin dışındaki bazı cihazların kullanıcılarının da beklenmedik kapanma sorunu yaşaması.

Apple bu doğrultuda yeni bir adım atarak gelecek hafta kullanıma sunulacak bir iOS güncellemesi aracılığıyla arıza teşhisi için yararlandığı araçları da güncelleyeceğini duyurdu. Bahsi geçen iOS güncellemesinin iOS 10.2'nin herkese açık versiyonu olacağı tahmin ediliyor.

Okuyucu Yorumları