Apple'ın Otomatk Yedeklerinde Yeni Açık!

Apple'ın otomatik yedeklerinde keşfedilen açık, tüm iPhone kullanıcılarının verilerini riske atıyor!

iPhone'da yeni açık

Apple, San Bernardino tetikçisi Syed Rizwan Farook'un iPhone'unun kilidini açmak istememesi nedeniyle senenin başlarında FBI ile sıkı bir kavgaya tutuşumuş, gizliliğin neferi, koruyucusu olarak değerlendirilmişti. Ancak bunların hepsi kuru birer gürültü olabilir.

Kişisel bilgilerin Apple ürünlerinden belirli şartlarda sızmaya devam ettiği ortaya çıktı. The Intercept'e göre Rus firma Elcomsoft, Apple cihazlarının çağrı geçmişini otomatik olarak Apple sunucularına gönderdiğini fark etti (iCloud etkin ise). Yapılan ve alınan çağrıların yer aldığı verilerde çağrıların saatleri ve süresi de yer alıyor. Apple, bu bilgileri dört ay saklıyor ve şifreleme anahtarları elinde bulunduğundan, iCloud hesaplarının kilidini çözebiliyor. Yani Apple, dilediğinde bu bilgileri yasal makamlara bildirebiliyor.

Tabi bu sadece bir başlangıç. Hacker'ların Apple hesabınızı ele geçirmesi, bu hassas bilgilere ulaşması anlamına geliyor. Böyle bir durumdan korunmak için iki adımlı oturum açmayı etkinleştirmek isteyebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları