Apple'ın Project Titan'ı liderini kaybetti...

Apple'ın bir süredir söylentilere konu olan gizemli projesi, lider ismini kaybetti!

Apple için büyük kayıp!

İddialara göre Apple, geçtiğimiz birkaç yıldır kendi elektrikli/otonom araba projesi üzerinde çalışmaktaydı. Ne yazık ki "Project Titan" adı ile söylentilerin merkezine oturan projenin lideri Steve Zadesky, WSJ'nin söylediğine göre firmayı kişisel sebeplerden dolayı terk ediyor. 16 yıldır firmada çalışan kıdemli isim, Apple'ın "gizli" araba bölümünün liderliğine geçmeden önce iPhone ve iPod üzerinde çalışmıştı. Teknoloji firmasına katılmadan önce de Ford'da çalışmaktaydı.

Geçtiğimiz yıllar içerisinde Apple, henüz duyurulmamış araba bölümünü güçlendirmek adına Tesla, Mercedes Benz ve diğer pek çok otomobil firmasından mühendislerle anlaşmıştı. Söylenenlere göre firmanın ilk dağıtım planı 2019 yılını göstermekte. Ancak WSJ'nin de belirttiği üzere bu zaman dilimi, firma içi belirlenmiş bir tarih olabilir ve araçların genel kullanıma sunulacağı tarihi göstermiyor olma ihtimali yüksek.

Zadesky'nin firmayı terk etme sebebi ne olursa olsun, firmanın planlarını önemli bir ölçüde etkileyeceği kesin. Otomotiv dünyasına sıfırdan giriş yapmak yeterince zor bir işlem. Bu işlemi gerçekleştirmeye çalışan kişiyi kaybetmenin de daha zor bir konum sunacağından emin olabiliriz...

Okuyucu Yorumları