Arabanız gibi eğlenceniz de otonom olsun...

Otomotiv devi Volvo ve teknoloji devi Ericsson ortaklığı, bakın bizlere neler sunacak...

İki devin büyük ortaklığı!

Eğer uzun araba yolculuklarında sıkılıyorsanız, Volvo'nun yeni duyurusu sizi mutlu edebilir. Volvo, CES 2016'da, Ericsson ile beraber çalışarak otonom araçlarının yayın akışı yeteneklerini arttıracağını ve araç içi eğlencesini de otonom hale getireceğini duyurdu.

Ortak yaptıkları açıklamada Volvo ve Ericsson, önümüzdeki yıllarda daha fazla arabanın internete bağlanması ve otonom hale gelmesi ile video akışlarının mobil veri kullanımının yüzde 70'ini oluşturacağını söylediler. İki firma, Volvo'nun şu anki otonom araç fikri Concept 26'ya yüksek bant genişliği yeteneği sunmayı amaçlıyor.

Bant genişliği geliştirmesinin yanı sıra, Concept 26'nın eğlence seçenekleri de neredeyse aracın kendisi kadar otonom olacak. Yolculuğunuzun süresini tahmin edip yakındaki ağları kullanan Volvo'nun akıllı yayın hizmeti, her yolculuğunuz için özel seçilmiş medyaları size sunacak. Örneğin şehir merkezine hızlı bir yoldan ulaşmak, sevdiğiniz bir dizinin bir bölümü için yeterli süreyi sunabilirken, daha uzun yolculuklar sırasında film izlemek mümkün olabilecek.

Ayrıca sistem, mümkün olan ağlardan veri indirmek için doğru zamanları seçerek, video kalitesinin düşmesini veya yolculuk sırasında yayının donmasını engelleyecek. Her ne kadar bu teknolojinin yeteneği henüz tam anlamıyla belirli olmasa da, Volvo ve Ericsson ortaklığının bazı ilginç sonuçlar sunacağı kesin...

Okuyucu Yorumları