Araştırma: iPhone, Android'den çok kilitleniyor

iPhone kilitlenmeden, sorunsuzca çalışma konusunda Android'in gerisine düşmüş olabilir mi? Bu araştırmaya göre; evet!

iPhone, Android'den çok kilitleniyor!

Apple'ın iPhone için sıkça kullandığı sloganlardan bir tanesi olan "It just works", iPhone'un takılmadan, hızlı, sorunsuz ve kararlı biçimde çalıştığını, Apple cihazlarının kullanımının çok kolay olduğunu anlatmayı amaçlıyor. Ancak yapılan bir araştırma, kararlılık kısmının artık doğru olmadığını söylüyor.

Blancco Technology Group'un yeni araştırmasına göre iPhone'un işletim sistemi iOS'un kilitlenme/olağan dışı sonlanma ihtimali, Android'li telefonlara göre daha yüksek. Firmanın raporu, Apple'ın tanı araçlarının yüklü olduğu tüm Apple cihazlarının yüzde 58'inin son çeyrekte en az bir kez kilitlendiğini söylüyor. Bu oran Android'de yüzde 35 seviyesinde.

Bu çakılmaların sorumlularına bakıldığında yüzde 65 oranında uygulamaların, yüzde 11 oranında Wi-Fi sorunlarının, yüzde 4 veri bağlantısı sorunlarının sorumlu olduğu gözleniyor. iPhone'un kilitlenmesine neden uygulamaların büyük bölümü, Snapchat, Instagram ve Facebook gibi sosyal ağ uygulamalarından oluşuyor.

Rapordan çıkan sonuç, üçüncü parti uygulamaların iPhone'u Android'e göre çok daha fazla kilitlediği. Bunun nedeni ise Digital Trends'e göre Apple'ın geliştiricilere getirdiği kısıtlamalar olabilir.

Okuyucu Yorumları