ARM, 2017 telefonlarını VR'a hazırlıyor!

Tanıtılan yeni işlemciler, yakın geleceğin cep telefonları hakkında önemli ipuçları veriyor...

Yeni ceplere yeni yetenek!

ARM, bir sonraki işlemcilerinde sanal gerçekliği (VR) başköşeye oturtmaya hazırlanıyor. 2017'de çıkacak olan Cortex-A73 yongası ve Mali-G71 grafik işlemcisi, elbette şu anki nesilden daha hızlı olacak. Ancak ARM bununla yetinmeyecek ve örneğin yeni Mali yongasıyla 4K çözünürlüğü 120Hz tazeleme hızında sağlayabilecek.

Cortex-A73, geçen senenin A72'sinden yüzde 30 daha hızlıyken daha az güç tüketecek. A73, düşük güç tüketimini ve küçük boyutlarını, 10nm FinFET tasarımına borçlu. Mali-G71 ise daha büyük bir sıçrayışla yüzde 50 daha yüksek grafik performansı sunacak. ARM'nin Bifrost mimarisini kullanan yonga, grafikleri 4ms gibi bir düşük gecikmeyle sunabilecek. G71'de 32 shader çekirdeği bulunacak (selefi Mali-T880'in iki katı).

ARM, şu an itibariyle on firmanın işlemci tasarımının lisansını aldığını, bunlar arasında Mediatek, Marvell ve HiSilicon'un bulunduğunu söylüyor. Ancak A73 ve G71'i yeni cihazlarda görmemiz biraz zaman alacak. Test işlemleri yeni başladığından yeni işlemcileri gelecek senenin başında çıkacak telefonlarda görebileceğiz.

Okuyucu Yorumları