Artık Çin de Minecraft oynayabilecek!

Dünyanın en kalabalık ülkesi Çin, çok geç kalmış bir haberin mutluluğunu yaşıyor!

Nihayet Çin'e de geliyor!

Minecraft Dünya genelinde vazgeçilmez bir oyun haline dönüşmüş olabilir ancak milyar dolarlık oyun, şimdiye kadar Dünya'nın en kalabalık ülkesinde yoktu. Minecraft'ın geliştiricisi Mojang'in geçtiğimiz gün yaptığı duyuruya göre ünlü oyun, en sonunda Çinli firma NetEase ile yapılan bir lisans anlaşması sayesinde Çin'e ulaşacak.

Bu kadar başarılı bir oyunun Çin'e ulaşmak için neden bu kadar yavaş davrandığı bilinmese de, oyunun Çin'de sunulmadan önce biraz değişmiş olacağı biliniyor. Henüz detaylar belli değil ama Minecraft'ın Çin sürümü, 14 platformda 70 milyonun üzerinde satılan orijinal sürümden farklı olacak.

NetEase, PC platformunun en büyük online oyunlarını Çinli oyunculara getirme konusunda tecrübeye sahip. Şirket daha önce de Blizzard Entertainment ile yaptığı anlaşma ile World of Warcraft, Hearthstone ve Starcraft II'yi ülkeye getirmişti.

Mojang, NetEase ile yaptığı anlaşmanın detaylarını açıklamış değil. Şimdilik sadece, Çinli oyuncuların PC sürümünü ve taşınabilir Minecraft: Pocket Edition'ı oynayabileceklerini biliyoruz...

Okuyucu Yorumları