Artık Raspberry Pi'den de küçüğü var: Omega 2

Dünyanın en küçük bilgisayar artık Raspberry Pi değil: Karşınızda "yeni en küçük" Omega 2

Artık Raspberry Pi'den de küçüğü var!

Hacker'lar ve elektronik cihazlara ilgi duyanlara güzel haber! Raspberry Pi'den sonra şimdi farklı bir cihaz daha bilgisayarı çok çok küçük boyutlara getiriyor. Onion Omega 2 isimli bu küçük cihaz, Pi'nin sadece 4'te biri büyüklüğünde ve Kickstarter kampanyasında amaçladığı fonun fazlasını toplamış durumda. Bu anlamda Raspberry Pi'nin geleneğini devam ettirdiğini söyleyebiliriz, ancak daha küçük boyuta indirgeyerek.

Nesnelerin İnterneti gözetilerek geliştirilen Onion Omega 2, Linux tabanlı ve yalnızca 5 dolara satın alınabilecek bir bilgisayar. Bu cihazı satın alarak özellikle elektronik cihazların tamiriyle ilgilenen ve kendi cihazını yapmak isteyen kullanıcılar, nesnelerini internete bağlayabilir, NAS cihazı, güvenlik kamerası veya Retro oyun konsolu yapabilir. Burada hayal gücü size kalmış, elbette yetenekle birleştiğinde...

Peki, Onion Omega 2'nin içinde ne var? Boyut olarak Raspberry Pi'nin çeyreği kadar olan Omega 2, 580 MHz işlemci, 64MB RAM ve 16 MB depolama kapasitesine sahip. Pi Zero da Raspberry'nin şu an en küçük bilgisayarı, ancak 1 GHz CPU, 512 MB RAM'le Omega 2'den daha güçlü, onun da bilgisini verelim. Fakat Omega 2 çok daha küçük boyutuyla göz kamaştırıyor.

Okuyucu Yorumları