Assassin's Creed 4'ten yeni rekor gelir mi?

Assassin's Creed serisinin son oyunu Blag Flag yeni bir rekora imza atabilecek mi? İşte ilk tahmin!

Yeni bir rekor mu geliyor?

Çağımızın en çok oynanan yapımlarından birisidir Assassin's Creed. 2007 yılında yaptığı çıkışından bu zamana kadar geçen süre içerisinde, birçok farklı AC oyunu ile karşılaştık. Her yeni oyun, bizleri farklı bir dünyaya götürdü. Tarih içerisinde yaptığımız gezinin son noktasıysa, Ekim ayının 29'unda piyasaya çıkan Assassin's Creed IV: Black Flag oldu.

18. yüzyılda geçen yapımda, yeni bir kahramanı kontrol ediyoruz: Edward Kenway. Yüzde 40 gibi yüksek bir kısmının denizler ve deniz savaşlarıyla çevrilmiş olan yapım, bizleri korsan dünyasının kalbine, Karayip adalarının ortasına bırakıyor. Pek tabi sınırsız dünyası ile adadan adaya, mekandan mekana geçmek de cabası. Peki, bu seferki AC oyunu, yine satış rekorları kırabilecek mi? Wedbush Securities isimli video analiz ekibinden Michael Pachter'e göre rekor değil belki ama yüksek miktarda satış yapması işten bile değil. Kendisinin yaptığı hesaplara göre, bugüne kadar çıkan AC oyunlarının ortalama satışı yedi ila sekiz milyon adet. En çok satan yapımsa 12 milyon adet ile AC III. Bu istatistiklerden yola çıkan Pachter ise, yeni oyunun satış rakamının sekiz milyon civarında olacağını iddia ediyor.

PS3 ve Xbox 360 sahiplerini çoktan kendisine bağlamış olan yapım, 15 ve 22 Kasım tarihlerinde de PS4 ve Xbox One için sahneye çıkacak. Bilindiği kadarı ile yaratıcı tasarım ortaklarından And Jade Raymond, çoktan yeni bir AC oyunu için çalışmaya başlamış durumda.

Okuyucu Yorumları