Asteroids ile, 35 yıl sonra yeniden...

35 yıl önce ortalığı kasıp kavuran efsane oyun; geri dönmeye hazırlanıyor!

Efsane oyun dönüyor!

1979 yılında ortaya çıktığında ortalığı kasıp kavuran, tarihin en önemli oyunlarından biri olarak kabul edilen Atari oyunu Asteroids, firmanın aldığı karar ile bir kez daha gündeme geliyor. 35 yaşını dolduran oyun, firma tarafından yenilenerek, "gök taşları üzerinde bir hayatta kalma oyunu" olarak geri gelecek.

Atari'nin konu hakkındaki açıklaması, yenilenen Asteroids oyunu Asteroids: Outpost'u bir yenileme olarak tanımlasa da, resmi açıklamadan gözükene göre durum tam olarak böyle olmayabilir. Bu yeni oyun içerisinde oyuncular maden kazarak, üslerini inşa ederek ve savunarak servetlerini büyütecekler. Yani aslında karşımızda yepyeni bir oyun duruyor. Devasa bir asteroidin üzerindeyken, oyuncular asteroidi keşfetmenin, kaynak toplamanın, cevherleri için araştırmanın, ekipman üretmenin ve arazilerini geliştirmenin zorlukları ile karşılaşarak özel üslerini inşa edecekler. Bu arada üssünüzü, tepenize yağacak olan asteroidlerden korumanız da gerekecek.

Atari CEO'su Frederic Chesnais'in basın açıklamasında söylediği üzere Asteroids, Atari'nin simge olmuş oyunlardan biri ve firma, bu oyunu günümüzün dijital oyun dönemine taşımak istiyor. Oyun içerisinde eski oyuna benzer şekilde "asteroidleri patlatma yeteneği" bulunurken, oyun sistemi ve oynama şekli tamamen değiştirilerek, günümüze ayak uydurulmaya çalışılıyor.

Okuyucu Yorumları