ASUS, ROG GL552 ve GL752 ile karşısınızda

PC devinden, F-22 hayalet uçağından esinlenerek geliştirilen etkileyici dizüstü bilgisayarlar!

"Hayalet" dizüstüler!

ASUS yaptığı açıklamada oyun severler için özel olarak geliştirdiği ROG serisi GL552 ve GL752 oyuncu dizüstü bilgisayarlarını 6. nesil Intel Core i7 (Skylake) işlemci ve NVIDIA GeForce GTX 965 grafik kartı ile güncellediğini duyurdu. Kullanıcılar ayrıca dilerlerse yeni Gri Metal veya orijinal polikarbon renk seçenekleri arasında bir tercih de yapabilecek. Dizüstülerin kasaları depolama sürücülerini veya RAM'leri artırmak isteyenler için kullanıcı dostu bir şekilde tasarlandı. Her iki dizüstü bilgisayarda aynı zamanda akıcı online oyun deneyimi için ROG serisine özel geliştirilmiş GameFirst III yazılımı da yer alıyor.

Üst düzey bir oyun deneyimi

Oyunlarda yüksek performans için tasarlanan ROG GL552 ve GL752, dört çekirdekli 6. nesil Intel Core i7 işlemci, güçlü NVIDIA GeForce GTX 965 grafik kartı ve Microsoft DirectX 12 desteği ile üst düzeyde bir performansı ve keskin detayda görüntüler sunuyor. Her iki dizüstünde Windows 10 işletim sistemi ön yüklü olarak geliyor.

F-22 hayalet uçağından esinlenen tasarım

F-22 hayalet uçağından esinlenerek geliştirilen yeni ROG GL552 ve GL752 dizüstüler, yeni Gri Metal rengindeki metalik boyası ile dinamik ve güçlü bir duruş sergiliyor. Orijinal renk de bir seçenek olarak kullanıcıların beğenisine sunuluyor. Dizüstülerin kasaları da kullanıcıların ihtiyaçlarına göre depolama sürücülerini veya RAM'leri artırmalarını kolaylaştıracak şekilde kullanıcı dostu bir şekilde tasarlandı. Örneğin SSD ve HDD depolama bir arada kullanılarak verilere daha hızlı erişim ve daha fazla depolama kapasitesi mümkün olurken iki SSD kullanılması durumunda en hızlı performans elde ediliyor.

GameFirst III ile online oyunlarda uçuşa geçin

ROG GL552 ve GL752 dizüstülerinde yer alan ROG serisine özel GameFirst III teknolojisi, ağ bağlantısını optimize ederek oyuncuların takılmalar ve gecikmeler olmadan online oyun oynamalarını mümkün kılıyor. GameFirst III ağları üzerinde tamamen kontrol sahibi olmak isteyen oyuncular için önceden ayarlanmış dört modun yanı sıra manuel ayar seçenekleri de sunuyor. Her iki dizüstünde bulunan klavyeler, oyun konusunda mükemmel denebilecek bir tepki süresi için 1,8 mm dikey basma mesafesi olan tuşlara sahip. İşaretli WASD tuş grubu ve özel rakam alanı hızlı ve tam kontrol imkânı sağlıyor. Sağlamlık amacıyla tek bir parça şeklinde üretilen klavye günün her anında görünürlük için kırmız ROG rengi ile arkadan aydınlatılıyor.

GL552 ve GL752 sırasıyla 15,6 ve 17,3 inç Full HD IPS ekranlara sahip olup çerçevedeki mat renkler sayesinde görüntüleri dikkat dağıtmadan yansıtıyor. 178 derece izleme açısı sunan bu ekranlar, en uç açıdan bakıldığında dahi renk değişimlerini en düşük seviyede tutuyor. Bunlara ek olarak ROG SonicMaster teknolojisi zengin, kristal berraklığında yüksek sesler sağlarken ROG AudioWizard yazılımı önceden ayarlanmış beş kolay modu ile çeşitli oyun türlerine uygun derin ses deneyimini mümkün kılıyor.

Mayıs ayı içerisinde Türkiye'de satışa sunulacak GL752 ve GL552 dizüstü bilgisayarlarının tavsiye edilen satış fiyatı sırasıyla 5299 TL ve 4799 TL.

Okuyucu Yorumları