AT&T, Time Warner'ı Satın Alıyor!

ABD'nin dev iletişim firması, bir başka devi satın almak üzere harekete geçti!

Büyük satın alma için son adımlar!

ABD'nin en büyük telekomünikasyon firmalarından AT&T, eğlence firması TimeWarner'ı satın almak üzere anlaşmaya vardığını resmi olarak duyurdu.

85,4 milyar dolarlık anlaşma sonucunda AT&T, Time Warner hissedarlarına hisse başına 107,50 dolar ödeyecek. Bu ödeme nakit ve AT&T hisseleri yoluyla yapılacak. AT&T'nin basın açıklaması şöyle oldu:

"Bu anlaşma, Time Warner'ın geniş içerik kitaplığı ve dünya çapındaki kitleleri birbirine bağlayan kaliteli içerikler oluşturma yeteneğini, AT&T'nin kapsamlı müşteri ilişkileri, dünyanın en geniş ücretli TV abonesi tabanı, mobil ve geniş bant dağıtımı ile bir araya getirdi."

AT&T'nin bu hamlesi oldukça büyük olsa da firma, hizmetlerini ve müşteri tabanını geliştirmek üzere daha önce de önemli satın almalar yapmıştı. Firma 2014'te DirecTV'yi satın alma planlarını açıklamış, bu satın almanın maliyetinin 48,5 milyar dolar olacağı açıklanmıştı.

Time Warner satın almasının regülatörler tarafından onaylanması halinde AT&T, Game of Thrones and the Harry Potter gibi popüler serileri sunan HBO ve Warner Bros Entertainment gibi firmaların da sahibi olacak.

Okuyucu Yorumları