Atari'nin muhteşem dönüşü!

80'lerin unutulmaz oyun canavarı Atari 2600, şimdi en canavar PC'ye bile taş çıkartıyor!

Atari'nin muhteşem dönüşü!

Eğer 80'li yıllarda çocuk olanlardansanız, Atari 2600 denilince aklınıza bambaşka bir dünya geliyor demektir.

Bir dönem çok fazla satılan Atari 2600, aynı zamanda da günümüzdeki konsolların en çok bilinen atası konumunda. Yıllar evvel üretimi duran cihaz, şimdi Hard Drives Nortwest isimli bir firma tarafından yeniden canlandırılıyor. Tamamen toplama bir bilgisayar olarak karşımıza çıkan ürünün en büyük özelliği, o bilindik Atari 2600 kasasına sahip olması.

Atari görünümüne sahip olan PC, Intel Core i7 3.4 GHz işlemciye ve depolama için bir SSD'ye sahip. İlk yapılan tasarımlarda karşılaşılan ısınma sorununun ardından, son tasarımda, eskiden kartuşlarımızı soktuğumuz bölge de fana dönüştürülmüş. Ethernet, dual USB 3.0, dual USB 2.0, dual ESATA, D-sub, dual DVI, DisplayPort connector, HDMI output ve analog audio gibi envai çeşit çıkış cihazın üzerinde bulunuyor.

Genel özelliklerinin biraz daha detayına girersek, karşımıza 8GB RAM ve 120GB'lık sabit disk alanı çıktığı gibi, Radeaon HD6570 gibi orta seviye bir ekran kartının da cihaza yerleştirişmiş olduğunu görüyoruz. Tüm bu yeni özelliklerinin yanında, ürünün orijinal modelinde bulunan tuşların direk olarak bilgisayar üzerinde açma, kapama tuşları olarak çalışması da eskiye güzel bir gönderme olmuş.

Okuyucu Yorumları